Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Genel Ayşenur Ezgi Eygi kimdir? Aslen nereli? Neden öldü?

Ayşenur Ezgi Eygi kimdir? Aslen nereli? Neden öldü?

İsrail'in Gazze'deki zulmü sürerken, bir Türk aktivistin hayatını kaybettiği haberi geldi. Ayşenur Ezgi Eygi kimdir? Aslen nereli? Neden öldü? Yanıtları bu haberde...

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ayşenur Ezgi Eygi kimdir? Aslen nereli? Neden öldü?
KAYNAK: Haber Merkezi

Türk asıllı ABD vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi, Filistin’de katıldığı protestoda hayatını kaybetti.

Ayşenur Ezgi Eygi Kimdir? Aslen nereli?

Ayşenur Ezgi Eygi, 1998 yılında Antalya'da dünyaya geldi. Türk asıllı ve aynı zamanda ABD vatandaşı olan Eygi, genç yaşında insan hakları aktivisti olarak uluslararası alanda tanınan bir isim haline geldi. Filistinli çiftçileri koruma kampanyası çerçevesinde Uluslararası Dayanışma Hareketi'nde (ISM) gönüllü olarak görev aldı.

Ayşenur Ezgi Eygi Neden öldü?

Ayşenur Ezgi Eygi, işgal altındaki Batı Şeria'da yerleşim yerlerinin genişletilmesine karşı düzenlenen bir protestoya katıldı. Nablus kentinde gerçekleşen bu protesto sırasında İsrail askerleri tarafından açılan gerçek mermili ateş sonucu başından vurularak ağır şekilde yaralandı. Eygi, hemen Rafiada Hastanesi'ne kaldırıldı, ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

WAFA: Eygi, İsrail Askerleri Tarafından Vuruldu

Filistin haber ajansı WAFA, 26 yaşındaki Eygi'nin İsrail askerleri tarafından başından vurulduğunu doğruladı. WAFA'nın haberine göre, Rafiada Hastanesi Müdürü Fouad Nafaa, genç aktivistin hastaneye getirildiğinde durumunun kritik olduğunu ve yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini açıkladı.

İsrail Ordusu İnceleme Başlattı

Olayın ardından İsrail ordusu bir inceleme başlattığını duyurdu. Ancak, ABD hükümeti tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Döşemealtı'nda Borç Meclisi Böldü! AKP Grubu Meclis'e Katılmadı

Döşemealtı'nda Borç Meclisi Böldü! AKP Grubu Meclis'e Katılmadı