Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Genel Atatürk Üniversitesi’nin Yeni Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu Kimdir?

Atatürk Üniversitesi’nin Yeni Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu Kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Atatürk Üniversitesi’nin yeni rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu oldu. Atatürk Üniversitesi’nin Yeni Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu Kimdir?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Atatürk Üniversitesi’nin Yeni Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu Kimdir?
KAYNAK: Haber Merkezi
MUHABİR: Tayfun Akyatan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Atatürk Üniversitesi’nin yeni rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu oldu.

Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu Kimdir?

Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, 26 Eylül 1975 tarihinde Trabzon’un Çaykara ilçesinde doğmuştur. Babasının akademik görevleri nedeniyle aynı yıl ailesiyle birlikte Erzurum’a taşınan Hacımüftüoğlu, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini Erzurum’da tamamlamıştır. Eğitim hayatına Erzurum Fen Lisesi’nde devam etmiştir. Yükseköğrenimini ise 1999 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde tamamlamıştır.

Akademik Eğitim ve Kariyer

Prof. Dr. Hacımüftüoğlu, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı'nda uzmanlık eğitimini 2003 yılında tamamlamıştır. Aynı yıl Yardımcı Doçent unvanını kazanmış, 2007 yılında Doçent, 2013 yılında ise Profesör olmuştur.

2005 yılında TÜBİTAK desteği ile Amerika'nın Ohio State Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Kentucky Üniversitesi Sensör Teknoloji Merkezlerinde bir buçuk yıl süren bir proje çalışması gerçekleştirmiştir. Bu süreçte, Türkiye’de ilk beyin nörotransmitter ölçüm laboratuvarını kurarak, Avrupa’daki ikinci “İn vivo voltametri ve beyin sensör laboratuvarı”nı Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı’nda faaliyete geçirmiştir. Bu laboratuvar, bilim insanlarının bu yeni tekniği öğrenmelerini sağlamak amacıyla düzenlediği üç kursla geniş bir etki alanı yaratmıştır.

Prof. Dr. Hacımüftüoğlu, TÜBİTAK projeleriyle de önemli katkılarda bulunmuş ve çeşitli bilimsel kuruluşlardan ödüller kazanmıştır. Yayınlanmış 494 bilimsel çalışması, 2630 atıfı, 78 projesi, 22 adet patenti ve Türkiye’nin ilk ilaç patent başvurusu bulunmaktadır.

İdari ve Akademik Görevler

Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Atatürk Üniversitesi’nde Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı’nda öğretim üyeliği yapmaktadır. Ayrıca, uzun yıllar boyunca akademik ve araştırma alanında elde ettiği başarılar, onu Atatürk Üniversitesi’nin rektörlük koltuğuna taşımıştır. Evli ve iki çocuk babası olan Hacımüftüoğlu, halen akademik çalışmalarını ve öğretim görevlerini sürdürmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çukurova Üniversitesi'nin Yeni Rektörü Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş Kimdir?

Çukurova Üniversitesi'nin Yeni Rektörü Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş Kimdir?