Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Genel Adrenochrome nedir? Adrenokrom iddiaları gerçek mi?

Adrenochrome nedir? Adrenokrom iddiaları gerçek mi?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adrenochrome nedir? Adrenokrom iddiaları gerçek mi?
KAYNAK: Haber Merkezi

Sosyal medyanın popüler komplo teorilerinden biri olan adrenokrom - adrenochrome, zenginlerin yasadışı yollarla elde ettiği gençlik iksiri mi yoksa basit bir kimyasal bileşik mi? Detaylar haberimizde...

Adrenochrome Nedir? Adrenokrom iddiaları gerçek mi?

Sosyal medyada sıkça karşılaşılan adrenokrom teorisi, genç kalmanın sırrını çocukların beyninde bulunan adrenokrom maddesine bağlıyor. İddiaya göre, zengin ve ünlü kişiler, bu gençlik iksirini elde etmek için küçük çocukları kaçırıyor ve onlara zarar veriyor.

Adrenokromun Kimyasal Yapısı

Adrenokrom, adrenalinin oksidasyonu sonucu üretilen basit bir kimyasal bileşik. İnsan vücudunda doğal olarak böbrek üstü bezlerinde sentezlenen bu madde, stres, korku ve ağrı durumlarında kana salınır. Ancak, laboratuvar ortamında kolaylıkla üretilebilen bu bileşiğin, gençleştirici etkisi olan bir gençlik iksiri olmadığı belirtiliyor.

Komplo Teorileri ve Gerçekler

Adrenokrom, birçok komplo teorisine konu olmuştur. Örneğin, Wayfair adlı mobilya firmasının çocuk ticareti yaptığı iddiaları, adrenokrom ile ilişkilendirilmiştir. Ancak, bu teoriler bilimsel dayanaklardan yoksundur.

Adrenokromun Yasal Durumu

Adrenokrom, birçok ülkede yasaklı bir madde değildir ve yasal olarak satın alınabilir. McGill Üniversitesi'nden Dr. Joe Schwarcz ve diğer uzmanlar, adrenokromun laboratuvar ortamında kolayca sentezlenebileceğini ve çocuklara ihtiyaç olmadığını vurgulamaktadır.

Popüler Kültürde Adrenokrom

Adrenokrom teorisi, popüler kültürde de kendine yer bulmuştur. Hunter S. Thompson'ın 'Las Vegas'ta Korku ve Nefret' adlı eserinde, adrenokromun yalnızca canlı insan vücudundaki adrenalin bezlerinden elde edilebileceği belirtilmiştir. Bu tür anlatılar, adrenokromun bir numaralı komplo teorilerinden biri haline gelmesine katkı sağlamıştır.

Adrenochrome Üzerine Bilimsel Araştırmalar

1950'lerde psikiyatristler Abram Hoffer ve Humphrey Osmond, adrenokromun beyinde şizofreniyi tetikleyebileceğini iddia etmişlerdir. Ancak, bu teoriler bilimsel olarak kanıtlanmamış ve Amerikan Psikiyatri Birliği tarafından eleştirilmiştir.

Çocuk Kaçakçılığı ve Adrenokrom İlişkisi Nedir?

Çocuk kaçakçılığı, dünya genelinde ciddi bir sorun olmaktadir ve adrenokrom gibi komplo teorileriyle ilişkilendirilmektedir. Her yıl yaklaşık 8 milyon çocuğun kaybolduğu tahmin edilmektedir. Türkiye’de de deprem sonrası kayıp çocukların olduğu iddiaları bu komplo teorilerini de güçlendirmektedir. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Pentagon İsrail’in Güvenliği İçin Bölgeye İlave Askeri Destek Gönderiyor

Pentagon İsrail’in Güvenliği İçin Bölgeye İlave Askeri Destek Gönderiyor