Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Galeriler Yaşam Yıllardır neslinin tükendiği sanılıyordu! Oysa yanı başımızdaymış

Yıllardır neslinin tükendiği sanılıyordu! Oysa yanı başımızdaymış

Bir zamanlar neslinin tükendiğine inanılan Anadolu Parsı, Türkiye genelinde artan bir yaygınlık gösteriyor.

Yıllardır neslinin tükendiği sanılıyordu! Oysa yanı başımızdaymış 1
/ 5
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şağdan Başkaya, Anadolu Parsı'nın son zamanlarda Türkiye'nin farklı coğrafyalarında görülmesi hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.
Yıllardır neslinin tükendiği sanılıyordu! Oysa yanı başımızdaymış 2
/ 5
Özellikle son aylarda Anadolu Parsı ile ilgili haberlerin arttığını belirten Başkaya, yaptıkları çalışmalara göre bu nadir türün sayısının arttığını vurguladı. Devlet ve vatandaş bulgularının Türkiye haritasına yerleştirildiğinde, Anadolu Parsı'nın artık birçok bölgede sıkça karşılarına çıktığını gözlemlediklerini dile getirdi.
Yıllardır neslinin tükendiği sanılıyordu! Oysa yanı başımızdaymış 3
/ 5
Başkaya, yıllardır yaptığı araştırmalar sonucunda Anadolu Parsı'nın Türkiye genelinde, Trakya hariç, yayılış gösterdiğini ifade etti. 
Yıllardır neslinin tükendiği sanılıyordu! Oysa yanı başımızdaymış 4
/ 5
Haritalandırdıkları verilere göre, Muğla'dan Artvin'e, Bursa'dan Kazdağları'na, Hakkâri'ye kadar Anadolu Parsı'nın geniş bir coğrafyada rastlanabileceğini ortaya koydu.
Yıllardır neslinin tükendiği sanılıyordu! Oysa yanı başımızdaymış 5
/ 5
Prof. Dr. Şağdan Başkaya, Anadolu Parsı'nın normalde insanlara çok yakın yerlerde yaşadığını ancak kendini insanlardan koruduğu için genellikle görünmediğini belirtti. Yapılan takip çalışmalarında, hayvanın köy içlerinden geçtiği ve insanlardan uzak yerlerde ova arazilerinde de görülebileceği tespit edildi. Başkaya, 'Normalde insanlara çok yakın yaşıyor ama buna rağmen kendisini insanlardan koruduğu için onu göremiyoruz' şeklinde konuştu.

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Şağdan Başkaya, Anadolu Parsı'nın Türkiye genelinde artan bir yaygınlık gösterdiğini ve normalde insanlara yakın yerlerde yaşayıp kendisini koruduğu için genellikle görünmediğini açıkladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Karla kaplı dere yatakları dronla görüntülendi

Karla kaplı dere yatakları dronla görüntülendi