Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Galeriler Sağlık BU GIDALARI TÜKETMEKTEN KAÇININ!

BU GIDALARI TÜKETMEKTEN KAÇININ!

Kalp krizi ve kalp hastalıkları riskini artırabilecek 6 gıdayı açıklandı. Bu gıdaları tüketmekten kaçınarak kalbimizi tehlikelerden koruyabiliriz.

BU GIDALARI TÜKETMEKTEN KAÇININ!

Kalp hastalıkları, her yıl milyonlarca insanın ölümüne sebep olan ciddi bir sağlık sorunudur. Bu hastalıklardan korunmak için yaşam ve beslenme alışkanlıklarımızı düzenlememiz gerekiyor. Hareketsiz yaşam, stres, zararlı alışkanlıklar ve sağlıksız beslenme gibi faktörler, kalp hastalıklarına neden olan önemli etkenler arasında yer alıyor. Beslenme alışkanlıklarımız, sağlığımız üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir. Özellikle kalp sağlığı için tükettiğimiz gıdalara özen göstermek çok önemlidir. Bazı sağlıklı olduğunu düşündüğümüz gıdalar, aslında ölümcül sonuçlara yol açabilirler. 

sağlık-1

Son yapılan araştırmalar, 40 yaşın altındaki kişilerde bazı kalp hastalıklarının son on yılda arttığını göstermektedir. Doktorlara göre, batılı yaşam tarzı genellikle işlenmiş gıdaları tüketmeyi içerir ve bu da kalp hastalıklarının artmasına neden olur. Bu nedenle, sağlıklı bir beslenme planı ve düzenli egzersiz gibi sağlıklı yaşam alışkanlıkları edinmek, kalp hastalıklarının önlenmesinde önemli bir rol oynar.

sausage-2127682__340

SOSİS

Uzmanlar işlenmiş etlerin, özellikle sosis gibi ürünlerin yüksek kalori, doymuş yağ, tuz ve nitrat gibi katkı maddeleri içerdiğini ve bu katkı maddelerinin kalp sağlığı için zararlı etkileri olduğunu belirtiyor. Ayrıca, Dünya Sağlık Örgütü işlenmiş et tüketiminin kansere neden olabileceğini açıkladı.

chips-843993__340

CİPS

Doktorlar, işlenmiş karbonhidrat açısından zengin, tuzlu ve çıtır çıtır paketli gıdaların tüketiminden kaçınmanızı tavsiye ediyor. NHS'ye göre, yüksek tuz tüketimi kan basıncını yükseltebilir ve aşırı tuz alımı yüksek tansiyon, kalp hastalığı ve felç gibi önemli sağlık risklerini artırabilir. Doktorlar, "Doğa bize tam olarak yememiz gereken yiyecekleri sağladı; bizim görevimiz sadece onları yemek" diyerek paketli gıdaların sağlığa olan olumsuz etkileri konusunda uyarıyor.

dessert-282385__340

PUDİNG

Fazla miktarda şeker tüketmek, yüksek kalori alımına katkıda bulunarak kilo alımına neden olabilir. NHS, aşırı kilolu olmanın kalp hastalıkları, bazı kanserler ve tip 2 diyabet gibi sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uyarıyor. Dr. Sharonne, kendisini haftada en fazla bir kez şımarttığını ve porsiyonunu küçük tutarak kalori alımını sınırlandırdığını belirtiyor.

barbecue-1239434__340

GEREĞİNDEN FAZLA PROTEİN

Doktorlar, insanların günlük ihtiyaçlarından iki kat daha fazla protein tükettiğini ve bu durumun böbrekleri yorarak ileride daha ciddi sorunlara yol açabileceğini belirtiyor. Son yapılan bir araştırma, yüksek proteinli diyet uygulayan erkeklerde kalp yetmezliği riskinin %33 arttığını ortaya koydu. Ayrıca, Amerikan Kalp Derneği, etten alınan proteinin genellikle doymuş yağ oranının yüksek olması nedeniyle kolesterol seviyelerini yükseltebileceği konusunda da uyarıyor.

energy

ENERJİ İÇECEKLERİ

Araştırmalar, içeceklerdeki şeker ve kafein kombinasyonunun yüksek tansiyon veya aritmi gibi sağlık sorunlarına yol açabileceğini göstermektedir. Ancak uzmanlar, bunun kafeini tamamen bırakmanız gerektiği anlamına gelmediğini belirtiyorlar.

Günde ölçülü miktarda çay veya kahve tüketmek oldukça sağlıklıdır. Yapılan diğer araştırmalar, günde iki fincan kahve içmenin tip 2 diyabet riskini azaltabileceğini öne sürmektedir.

coconut-oil-on-wooden-spoon-2090575__340

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Birçok insan, hindistan cevizi yağının sağlıklı bir yağ alternatifi olduğunu düşünmektedir. Ancak hindistan cevizi yağı bazı riskler de taşıyabilir. Fare ve sıçanlar üzerinde yapılan çalışmalarda, arterlerdeki kolesterol blokajlarını taklit etmek için kullanılmıştır. Dr. Andrew, insanların hindistan cevizi yağını nemlendirici olarak kullanmalarını, ancak mutfakta kullanmaktan kaçınmalarını önermektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Karabağlar Belediyesi Nasreddin Hoca Çocuk Kültür Bilim Merkezi, deprem bölgelerinden gelerek İzmir'e yerleşen ailelerin

Karabağlar Belediyesi Nasreddin Hoca Çocuk Kültür Bilim Merkezi, deprem bölgelerinden gelerek İzmir'e yerleşen ailelerin