Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Galeriler Kültür Sanat Muğla'da 170 Yıllık Konağın Restorasyonu Tamamlandı

Muğla'da 170 Yıllık Konağın Restorasyonu Tamamlandı

Muğla'nın tarihî köylerinden biri olan Çomakdağ Kızılağaç Mahallesi'nde bulunan 170 yıllık tarihî konak, restorasyon çalışmalarının ardından konuk evi olarak hizmete açıldı.

Muğla'da 170 Yıllık Konağın Restorasyonu Tamamlandı 1
/ 7
Muğla'nın Milas ilçesine bağlı 5 asırlık tarihi köy olan Çomakdağ Kızılağaç Mahallesi'nde bulunan ve 170 yıllık bir geçmişe sahip olan konağın restorasyon çalışmaları tamamlandı.
Muğla'da 170 Yıllık Konağın Restorasyonu Tamamlandı 2
/ 7
Hacı Binbaşı Muhammet tarafından 170 yıl önce inşa ettirilen bu önemli yapı, köyün kültürel mirasını yaşatmak amacıyla aslına uygun bir şekilde restore edildi.
Muğla'da 170 Yıllık Konağın Restorasyonu Tamamlandı 3
/ 7
Kültürel zenginlikleri, doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla dikkat çeken Çomakdağ Kızılağaç Mahallesi'nde bulunan bu tarihî konak, artık konuk evi olarak hizmet verecek.
Muğla'da 170 Yıllık Konağın Restorasyonu Tamamlandı 4
/ 7
Restorasyon çalışmaları sonrasında yeniden hayata geçirilen bu konak, misafirlerine hem konaklama imkanı sunacak hem de bölgenin 5 asırlık kültürünü yaşatma misyonunu üstlenecek.
Muğla'da 170 Yıllık Konağın Restorasyonu Tamamlandı 5
/ 7
Köy konağının açılış töreninde konuşan Çomakdağ Kültür Turizm Araştırma ve Geliştirme Derneği (ÇOKDER) Başkanı Hasan Yıldırım, "Atalarımızın bize bıraktığı bu önemli mirası en iyi şekilde restore etmek büyük bir gurur kaynağı. Hacı Binbaşı Muhammet Dede'nin 170 yıl önce yaptırdığı bu konak, köyümüz için önemli bir konaklama alanıydı ve bundan sonra da aynı işlevi sürdürecek. Restorasyon sürecinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.
Muğla'da 170 Yıllık Konağın Restorasyonu Tamamlandı 6
/ 7
Açılış töreninde, projenin hayata geçmesine katkı sağlayan isimlere teşekkür plaketleri verildi. Milas Çomakdağ-Kızılağaç Mahalle Muhtarı Mustafa Alkaya, Mimarlar Odası Muğla Şubesi Milas Temsilcisi Gürtan Ünal, Mimar Ayşegül Keskin Bağcıoğlu, Mimar Atilla Düz ve Arena Restorasyon'a özel plaket takdim edildi.
Muğla'da 170 Yıllık Konağın Restorasyonu Tamamlandı 7
/ 7
Açılış töreninin ardından gerçekleştirilen kurdele kesiminin ardından, restorasyon süreci tamamlanan konak misafirlere tanıtıldı ve gezildi. Göz kamaştıran tarihî dokusu ve yapısal detaylarıyla dikkat çeken konak, gelecek yıllarda bölge turizmine önemli katkılarda bulunmayı hedefliyor.

KAYNAK:İHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Denizli'de Transit Araç Şarampole Uçtu! 1 Ölü 1 Yaralı

Denizli'de Transit Araç Şarampole Uçtu! 1 Ölü 1 Yaralı