Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Galeriler Kültür Sanat Elaiussa Sebaste Antik Kenti'nde turizm çalışmaları yoğunlaştı

Elaiussa Sebaste Antik Kenti'nde turizm çalışmaları yoğunlaştı

Mersin’in Erdemli ilçesinde bulunan Elaiussa Sebaste Antik Kenti'ndeki nekropol alanı, turizme kazandırılmak amacıyla kapsamlı çalışmalarla restore ediliyor.

KAYNAK: AA
Elaiussa Sebaste Antik Kenti'nde turizm çalışmaları yoğunlaştı 1
/ 3

Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Ayaş Mahallesi'nde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti'ndeki nekropol, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın öncülüğünde restore edilerek turizme kazandırılmaya hazırlanıyor. Çalışmalar, Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Asena Kızılarslanoğlu'nun başkanlığında 15 kişilik bir ekip tarafından yürütülüyor.

Antik Roma yolunda turizm hedefleniyor

Antik kentin kuzey bölümünde yer alan Roma yolu üzerindeki nekropol, gelecekte turizme açılması hedeflenen alanlardan biri olarak öne çıkıyor. Kızılarslanoğlu, bu alanda Bizans ve Roma dönemlerine ait farklı mezar tipolojilerinin yer aldığını belirterek, yürütülen temizlik çalışmalarıyla kuzey nekropolünün gezilebilir hale getirildiğini söyledi.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti'nde turizm çalışmaları yoğunlaştı 2
/ 3

Nekropolde restorasyon ve bilgilendirme çalışmaları

Kızılarslanoğlu, nekropolün ziyaretçilere açılması için restorasyon, bilgilendirme tabelaları ve yürüyüş rotaları gibi projelerin hayata geçirileceğini belirtti. Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından kuzey nekropolü, tarihi atmosferiyle ziyaretçileri ağırlamaya hazır hale gelecek.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti'nde turizm çalışmaları yoğunlaştı 3
/ 3

Roma yolu trekking rotasına dönüşüyor

Antik dönemde önemli bir ulaşım yolu olan Roma yolunun, günümüz gezginleri ve doğa yürüyüşçüleri için cazip bir trekking rotasına dönüştürülmesi de planlanıyor. Kızılarslanoğlu, bu yolun Kızkalesi’ne kadar uzandığını ve doğa yürüyüşçüleri için önemli bir destinasyon olacağını vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Göç rotasındaki Tuzla Lagünü kuş türlerini ağırlıyor

Göç rotasındaki Tuzla Lagünü kuş türlerini ağırlıyor