Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Galeriler Güncel Yağışlar Mileyha Sulak Alanı'na can verdi

Yağışlar Mileyha Sulak Alanı'na can verdi

Samandağ ilçesinde, Türkiye'nin en uzun sahilinin sıfır noktasında yer alan Mileyha Sulak Alanı, yaz aylarındaki kuraklık nedeniyle yok olma noktasına gelmişti. Ancak son günlerde etkili olan yağışlar, sulak alanı suyla kaplayarak kuşların geri dönüşüne olanak tanıdı.

Yağışlar Mileyha Sulak Alanı'na can verdi 1
/ 5
Hatay'ın Samandağ ilçesindeki Mileyha Sulak Alanı, yaz aylarında hava sıcaklıklarının 50 dereceye kadar çıkması ve son yılların en kurak yaz mevsimini yaşamasıyla olumsuz etkilenmişti. Bu durum, bölgedeki sulak alanların yok olma noktasına gelmesine neden olmuştu.
Yağışlar Mileyha Sulak Alanı'na can verdi 2
/ 5
Ancak son günlerde etkili olan yağışlar, sulak alanı tekrar suyla doldurarak bölgeye özgü 304 kuş türüne ev sahipliği yapan Mileyha'nın kurtuluşunu müjdeledi.
Yağışlar Mileyha Sulak Alanı'na can verdi 3
/ 5
Mileyha Sulak Alanı, 14 kilometrelik Samandağ sahilinde yer alıyor ve göçmen kuşları ağırlıyor. Yağışlar nedeniyle kuşlar tekrar bölgeye akın etti, bu durum da özellikle kuş gözlemcilerini memnun etti.
Yağışlar Mileyha Sulak Alanı'na can verdi 4
/ 5
Kuş gözlemcisi Erol Yüksek, yaz aylarında bölgenin kuruma noktasına geldiğini belirterek, "Bu süreçte kuşlar için sıkıntılı zamanlar oldu. Kasım ayında başlayan yağışlar yetersizken son günlerdeki yağış burayı inanılmaz güzel ihya etti. Binlerce ördek geri geldi. Buralara göç devam ediyor. Çok mutlu oldum, burası bir kuş cenneti ve bu kadar yağmur bu canlılar için çok iyi. Buradaki suyun devamlı olması lazım. Çok kuruydu, yürünecek hale geldi" dedi.
Yağışlar Mileyha Sulak Alanı'na can verdi 5
/ 5
Mileyha Sulak Alanı, doğal yaşamı koruma açısından kritik bir öneme sahip. Yağışlarla birlikte bölgedeki ekosistem canlanmış olsa da, sürdürülebilir su kaynaklarının sağlanması önem arz etmektedir. Bölgedeki kuş türlerinin korunması ve gözlemlenmesi için yerel yönetim ve çevre koruma kuruluşlarına düşen sorumluluklar vurgulanmalıdır.

KAYNAK:İHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kantaron bitkisi neye iyi gelir? Kantaronun faydaları neler?

Kantaron bitkisi neye iyi gelir? Kantaronun faydaları neler?