Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Galeriler Güncel Sivas'ta liseli girişim Cumhuriyetin 100. yılına özel çikolatalar!

Sivas'ta liseli girişim Cumhuriyetin 100. yılına özel çikolatalar!

Sivas'ta lise öğrencileri tarafından Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşunun 100. yılına özel çikolata üretildi.

Sivas'ta liseli girişim Cumhuriyetin 100. yılına özel çikolatalar! 1
/ 9
Sivas'ta liseli girişim Cumhuriyetin 100. yılına özel çikolatalar! 2
/ 9
Sivas'ta liseli girişim Cumhuriyetin 100. yılına özel çikolatalar! 3
/ 9
Sivas'ta liseli girişim Cumhuriyetin 100. yılına özel çikolatalar! 4
/ 9
Sivas'ta liseli girişim Cumhuriyetin 100. yılına özel çikolatalar! 5
/ 9
Sivas'ta liseli girişim Cumhuriyetin 100. yılına özel çikolatalar! 6
/ 9
Sivas'ta liseli girişim Cumhuriyetin 100. yılına özel çikolatalar! 7
/ 9
Sivas'ta liseli girişim Cumhuriyetin 100. yılına özel çikolatalar! 8
/ 9
Sivas'ta liseli girişim Cumhuriyetin 100. yılına özel çikolatalar! 9
/ 9

Bu özel çikolatalar, Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen "Mesleki Eğitimde 1000 Okul" projesi kapsamında kurulan bir çikolata atölyesinde üretiliyor. Yaklaşık 5 yıl önce Sultanşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde kurulan bu atölye, Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencilerine eğitim imkanı sunuyor ve aynı zamanda çikolata üretimi yaparak harçlıklarını çıkartmalarını sağlıyor.

Üretilen çikolatalar büyük bir özenle yapılıyor ve hem görüntüleri hem de tadlarıyla dikkat çekiyor. Bu lezzetli çikolatalar Türkiye'nin birçok iline gönderiliyor ve liseli çikolata üreticileri tarafından "Çikolis" markası altında pazarlanıyor. Ayrıca, Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak tasarlanan özel kutularla da bu çikolatalar sunuluyor. Öğretmenler ve öğrenciler, özel tasarlanmış kutulara doldurdukları çikolataları Cumhuriyet'in 100. yıl kutlamaları için özel bir hediye olarak sunuyorlar. Bu özel ürünler büyük ilgi görüyor ve öğrenciler, siparişleri yetiştirmek için gece gündüz çalışıyorlar.

Sultanşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Salih Delice, bu çikolataların Türkiye'nin her yerine gönderildiğini belirtiyor ve proje çerçevesinde Cumhuriyet'in 100. yıl kutlamalarına katkıda bulunmaya karar verdiklerini söylüyor. Öğrenciler, bu özel ürünlerin üretimini yaparken Cumhurbaşkanlığının 100. yıl logosunu da kullanıyorlar.

Ayrıca, lisenin Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Özlem Mıdık, öğrencilerin bu proje sayesinde hem eğitim aldığını hem de para kazandığını vurguluyor. Öğrenciler, çikolataların üretiminden sorumlu olurken, aynı zamanda sosyal medya ve online satış platformları aracılığıyla ürünlerin satışını gerçekleştiriyorlar. Şu an yaklaşık 900 kutu siparişleri olduğunu belirtiyor ve öğrencileri iki vardiya şeklinde çalıştırdıklarını açıklıyor. Çikolata üretimini Yiyecek İçecek Hizmetleri bölümündeki öğrenciler gerçekleştirirken, Konaklama ve Seyahat bölümündeki öğrenciler paketleme ve satış konusunda eğitim alıyorlar. Öğrenciler, çalıştıkları saat başına ücret kazanıyorlar ve ne kadar çok çikolata satarlarsa o kadar çok kazanma fırsatına sahipler.

Çikolata üretimi eğitimi alan öğrenciler, Cumhuriyetin 100. yılına özel çikolatalar ürettikleri için gurur duyduklarını ifade ediyorlar. Bu proje, hem eğitimlerine katkı sağlıyor hem de öğrencilere ek gelir imkanı sunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şehitler ve Gaziler için anma ve mevlit coşkusu!

Şehitler ve Gaziler için anma ve mevlit coşkusu!