Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Galeriler Güncel Alzheimer'ı bitiren yiyecek açıklandı! İşte unutkanlığı ortadan kaldıran besin!

Alzheimer'ı bitiren yiyecek açıklandı! İşte unutkanlığı ortadan kaldıran besin!

Alzheimer hastalığının genetik kökenli olduğu bilinse de, beslenmenin bu hastalığa karşı koruyucu bir rol oynayabileceği vurgulanıyor. Yapılan son araştırmalar, Alzheimer'ı önlemede etkili olan bir besini ortaya çıkardı.

Alzheimer'ı bitiren yiyecek açıklandı! İşte unutkanlığı ortadan kaldıran besin! 1
/ 6
Alzheimer hastalığı, zihinsel fonksiyonlardaki bozukluklar, duygusal ve davranışsal değişikliklerle karakterizedir. Hastalığın ilerlemesiyle birlikte kişide bilinç bulanıklığı, kaybolma eğilimi, konuşma sorunları ve kişilik bozuklukları gibi belirtiler ortaya çıkar.
Alzheimer'ı bitiren yiyecek açıklandı! İşte unutkanlığı ortadan kaldıran besin! 2
/ 6
Uzmanlara göre, beyin hücrelerini besleyen ve yenileyen bazı besinlerin Alzheimer hastalığını hafifletebileceği belirtiliyor. Bu doğal çözümlerden biri olan sarımsak, aynı zamanda birçok hastalığa karşı şifa kaynağı olarak bilinir.
Alzheimer'ı bitiren yiyecek açıklandı! İşte unutkanlığı ortadan kaldıran besin! 3
/ 6
Sarımsak, antik çağlardan beri Çin, Mısır, Roma gibi kültürlerde tedavi amacıyla kullanılan doğal bir antibiyotiktir. İçerdiği kükürt bileşikleri sayesinde sağlığa birçok fayda sağlar. Lousville Üniversitesi'nde yapılan araştırmalar, sarımsağın bağırsak sağlığını artırarak yaşlılıkta hafızanın korunmasına yardımcı olduğunu ortaya koydu.
Alzheimer'ı bitiren yiyecek açıklandı! İşte unutkanlığı ortadan kaldıran besin! 4
/ 6
Yaşlı bireylerin zayıf hafızaya sahip olmalarının, bağırsak mikrobiyomlarının çeşitliliğinin azalmasından kaynaklandığı belirlendi. Ancak düzenli olarak çiğ sarımsak tüketmenin, bu mikrobiyomları çoğaltabileceği ve hafıza kaybını önleyebileceği gözlemlendi.
Alzheimer'ı bitiren yiyecek açıklandı! İşte unutkanlığı ortadan kaldıran besin! 5
/ 6
ABD'li bilim insanları, sarımsağın bağırsakta milyonlarca mikroorganizmayı onardığını ve Parkinson ile Alzheimer hastalıklarını engellediğini belirtiyor.
Alzheimer'ı bitiren yiyecek açıklandı! İşte unutkanlığı ortadan kaldıran besin! 6
/ 6
Alzheimer belirtileri yaşayan bireylerin vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmaları önemlidir. Ancak sağlıklı bireylerin düzenli olarak sarımsak tüketerek bu tür hastalıklardan korunmaları da mümkün olabilir.

KAYNAK:HABER MERKEZİ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul'da kaçakçılık operasyonu: Fildişi antilop mamut ve geyik boynuzları ele geçirildi

İstanbul'da kaçakçılık operasyonu: Fildişi antilop mamut ve geyik boynuzları ele geçirildi