Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem başlıyor

Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem başlıyor

Zorunlu trafik sigortası sorunlarına çözüm getirecek olan yeni Sigorta Aracıları Teklif Platformu, sürücülerin poliçe işlemlerini hızlandıracak ve acentelerin işlerini kolaylaştıracak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem başlıyor
KAYNAK: Haber Merkezi

Sigorta Aracıları Teklif Platformu, zorunlu trafik sigortasında yer alan riskli basamaklardaki sürücülerin poliçe sorunlarına çözüm getirmek amacıyla oluşturuldu. Bu platform, yarından itibaren hizmete başlayacak. Platformun kullanımıyla sürücülerin poliçelerine daha hızlı ulaşmaları amaçlanırken, teklif vermeyen şirketlerin tespiti de kolaylaşacak.

Sigorta Bilgi Merkezi İnisiyatifi: Güvenilir ve Hızlı Çözüm

Sigorta Bilgi Merkezi tarafından kurulan ve Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından belirlenen usul ve esaslara göre işleyen platform, trafik ruhsatına sahip olan sigorta şirketlerinin zorunlu üyeliğiyle entegre bir şekilde çalışacak. 17 bin sigorta acentesinin üyelik süreci, isteğe bağlı olarak üyelik ücreti ödeme şartıyla gerçekleştirilecek.

Teklif Alma Süreci: Hızlı ve Etkin İşleyiş

Platformda işleyen teklif alma süreci iki aşamada gerçekleşecek. İlk aşamada, anlaşmalı sigorta şirketlerinden sürücüler 10 dakika içinde teklif alabilecek ve tercih ettikleri teklifi onayladıklarında işlem hızla sonuçlanacak. İlk aşamada teklif alamayan acenteler ise ikinci aşamada diğer sigorta şirketlerinden teklif alabilecekler.

Acentelerin İşleri Kolaylaşıyor: Sektöre Fayda Sağlayacak Adımlar

TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Levent Korkut, yeni teklif platformunun, acentelerin işlerini kolaylaştıracağını belirtti. Korkut, ayrıca, genelgeye göre şirketlerin acentelik vermeme durumunda 3 ay boyunca yeniden başvuru yapılamamasının poliçeye ulaşım açısından sorun yaratabileceğine dikkat çekti. Sektöre kazandırılacak zamanın, acenteler ve sektör açısından faydalı olacağını ifade eden Korkut, olası sorunların çözümü için SEDDK ile sürekli iletişim halinde olduklarını ve sektörün gelişimi için tüm taraflarla işbirliği yaptıklarını vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Giysi kumbarasından çocuk çıktı! O anlar kamerada

Giysi kumbarasından çocuk çıktı! O anlar kamerada