Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Yönetmelik ertelendi: Araç kampanyaları devam eEdiyor

Yönetmelik ertelendi: Araç kampanyaları devam eEdiyor

Genel Güvenlik Yönetmeliği'nin ertelenmesiyle sıfır araçlarda markaların kampanya düzenlemeleri devam ederken, ikinci el araç fiyatları üzerindeki etkiler dikkat çekiyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yönetmelik ertelendi: Araç kampanyaları devam eEdiyor
KAYNAK: Haber Merkezi

Genel Güvenlik Yönetmeliği (GSR) kapsamında bazı güvenlik donanımlarına sahip olmayan araçların satışının yasaklanması, 31 Ağustos 2024 tarihine ertelenmişti. Bu düzenlemenin ertelenmesi, sıfır araçlar için markaların uyguladığı kampanyaların devam etmesine neden oldu.

31 Ağustos Ayrıntıları: Kampanyalar ve İndirimler

Gercekgundem'in haberine göre, İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, 7 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giren yönetmeliğin 31 Ağustos'a kadar uzatıldığını belirtti. Bu erteleme, yönetmeliğe uymayan araç stoklarının eritilmesi amacıyla markaların kampanya düzenlemesine olanak tanıdı.

Ertemel, "Yönetmeliğe uymayan araçlar için markalara belirli bir kota tanındı. Bu nedenle, 7 Temmuz'dan sonra da satışlar devam etti. Kampanyalarda markadan markaya değişen oranlarla ortalama %10 ila %15 oranında indirimler uygulanıyor" dedi.

Yönetmelik Kapsamı ve Kota Uygulaması

GSR yönetmeliği, sadece ulusal tip onaylı ve ülkemizde üretilen otomobilleri kapsıyor. Bu nedenle, 8 farklı model bu karardan faydalanabiliyor. Daha önce, ilgili Bakanlıklar markaların 2023 yılında sattığı otomobil sayısının %10'u kadar satış yapabilmesine izin vermişti. Ticari araçlarda bu oran ise %30 olarak belirlenmişti.

İkinci El Araç Fiyatları Üzerindeki Etkiler

Kampanyaların süresi, araç stoklarının seyriyle belirlenecek. Ertemel, "Yaz sonu itibarıyla kampanyaların sonlanabileceğini veya dozajının azalabileceğini düşünüyoruz. İkinci el otomobil fiyatları ise farklı dinamiklere bağlı olarak belirleniyor. Sıfır otomobillerde daha fazla fiyat düşüşü beklenmiyor. Bu nedenle, ikinci el araçlarda fiyat düşüşü yaşanmayabilir. Aksine, GSR kaynaklı fiyat artışları sıfır otomobillere yansıdığı takdirde, yılın son çeyreğinde ikinci el otomobil fiyatlarında da bir miktar artış görülebilir" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kırıkkale’de kereste deposunda yangın

Kırıkkale’de kereste deposunda yangın