Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Yılın ilk Kabine toplantısı başladı! Emekli maaşlarına yapılacak zam miktarı belli oldu mu?

Yılın ilk Kabine toplantısı başladı! Emekli maaşlarına yapılacak zam miktarı belli oldu mu?

Yılın ilk kabine toplantısı başladı. Emekli maaşları ve terörle mücadele ön planda. Önemli gündem maddeleri arasında düzenleme bekleniyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yılın ilk Kabine toplantısı başladı! Emekli maaşlarına yapılacak zam miktarı belli oldu mu?
KAYNAK: Haber Merkezi

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki basına kapalı toplantı, saat 14.30'da başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı, önemli gündem maddelerini içermekteydi. İşte toplantının ana başlıkları:

Emekli Aylıklarında İyileştirme:

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği konulardan biri olan SSK ve Bağkur emekli aylıklarına yönelik iyileştirme kararı, Kabine toplantısında değerlendirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in sunum yapması bekleniyordu. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, konuyla ilgili yaptığı açıklamada oran verme imkanının Kabine'de netleşeceğini belirtti.

Terörle Mücadele:

Kabinenin bir diğer önemli gündem maddesi, terörle mücadele oldu. Özellikle Irak ve Suriye'nin kuzeyinde devam eden operasyonlar, hava harekatları ve MİT'in sahadaki operasyonları ele alındı. Önceki saldırılarda şehit düşen 9 askerin ardından terör örgütüne karşı atılacak yeni adımlar değerlendirildi.

Öğretmen Atamaları:

Binlerce öğretmenin atama süreci, Kabine toplantısında karara bağlandı. Kaç öğretmenin atanacağına dair kararlar, toplantının önemli gündem maddelerinden birini oluşturdu.

İsveç'in NATO Üyeliği:

İsveç’in NATO'ya üyelik süreci, Meclis Dışişleri Komisyonu'nda kabul edilen protokol, Kabine'de detaylı bir şekilde ele alındı. Genel Kurul sürecine ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantının ardından kameraların karşısına geçerek alınan kararlar hakkında açıklamalarda bulunması bekleniyordu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
16 Ocak 2024 TV yayın akışı! bugün hangi diziler var? Bugün kanallarda ne var?

16 Ocak 2024 TV yayın akışı! bugün hangi diziler var? Bugün kanallarda ne var?