Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Yatırımcılar şokta: Kripto parada büyük deprem!

Yatırımcılar şokta: Kripto parada büyük deprem!

Kripto paralarda büyük çöküş yaşanıyor. ABD resesyon korkuları ve teknoloji hisselerindeki düşüşlerle Bitcoin 53 bin dolara, Ethereum ise 2000 dolara geriledi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yatırımcılar şokta: Kripto parada büyük deprem!
KAYNAK: Haber Merkezi

Kripto para piyasaları son dönemlerde olağanüstü hareketlere sahne oluyor. Özellikle Bitcoin ve Ethereum'un yaşadığı büyük düşüşler yatırımcıları endişelendiriyor. ABD'de yaşanan ekonomik belirsizlikler ve teknoloji hisselerindeki gerilemeler, kripto paralarda büyük panik satışlarına yol açtı.

5 Ağustos 2024 Bitcoin Fiyatı

5 Ağustos 2024 itibarıyla Bitcoin (BTC) fiyatı, küresel borsalarda 53 bin dolara kadar gerileyerek son 6 ayın en düşük seviyelerine ulaştı. Ancak, tepki alımlarıyla birlikte BTC, 54 bin dolara yakın seviyelerde denge arayışına geçti. Geçen pazartesi 70 bin doları gören Bitcoin, 7 gün içinde %25'lik bir şok düşüş yaşadı. BTC’nin, 56 bin 500 dolar üzerine çıkmadıkça satış baskısının sürebileceği belirtiliyor. Aşağıda ise 52 bin 800 – 50 bin 600 bölgesinin destek olarak izlenmesi gerektiği ifade ediliyor.

5 Ağustos 2024 Ethereum Fiyatı

Ethereum (ETH) ise ABD’de ETF’lerin açılmasıyla birlikte yaşanan olumlu beklentilere rağmen büyük bir düşüş yaşadı. 5 Ağustos 2024 itibarıyla Ethereum fiyatı, 2000 dolara kadar çekilerek Aralık 2023’ten bu yana en düşük seviyeyi gördü. Tepki alımlarıyla birlikte sabah saatlerinde 2300 dolara yakın seviyelerde denge arayışı sürüyor. Geçen pazartesi 3400 doları gören Ethereum, 7 gün içinde %35 geriledi.

Teknoloji Rallisi Balon Mu?

ABD ekonomisinde yaşanan yavaşlama ve NVIDIA'nın yeni nesil yapay zeka çipleri konusunda yaşadığı sıkıntılar, teknoloji sektöründeki ralliyi sorgulama noktasına getirdi. NVIDIA'nın hisseleri, çip üretimindeki "daha geç üretim" endişeleri nedeniyle son 3 haftada 136 dolardan 107 dolara kadar geriledi. Hedge fon Elliott Management, yapay zeka çiplerinin yüksek maliyet ve enerji tüketimi gibi riskler barındırdığını belirterek, NVIDIA'nın "balon bölgesinde" olabileceğini öne sürdü. Sequoia Capital tarafından yapılan bir analizde de, NVIDIA çiplerini alacak şirketlerin 600 milyar dolar kazanç sağlaması gerektiği ve bunun kolay olmadığını ifade etti.

Kriptolarda Büyük Panik

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, analistler, NVIDIA ve diğer teknoloji hisselerindeki gerilemelerin kripto paralara da yansıdığını belirtiyor. ABD ekonomisi ve teknoloji hisselerinden gelen olumsuz sinyaller, kripto paralarda panik satışlarına neden oldu. Geçen hafta ABD borsalarında yaşanan ciddi düşüşlerin ardından, Asya piyasalarında da satışların devam ettiği gözlemleniyor. Bu durum, yatırımcı moralini bozmuş durumda.

Alt Coinlerde Son Durum

Bitcoin ve Ethereum dışındaki alt coinlerde de hızlı düşüşler yaşanıyor. Son 1 aylık zirveye göre bazı alt coinler fiyatlarının yarısına geriledi. Sabah saatlerinde Solana 130 dolar, XRP 0,47 dolar, Cardano 0,31 dolar ve Litecoin 56,40 dolardan işlem görüyor. Alt coinlerde sadece son 24 saatteki kayıplar yüzde 10-20 arasında gerçekleşti.

ABD seçimlerinde kripto dostu Trump’ın rakibi Harris’in gerisinde kalması, kripto para piyasalarında moralleri bozdu. Ayrıca, FED’den agresif faiz indirimi beklentilerinin artması, piyasada “bilinmeyen bir olumsuzluk mu var?” endişelerini tetikledi. Bu belirsizlikler, VIX korku endeksini zirveye taşıyarak piyasada baskı oluşturuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sabri Sarıoğlu'nun Hataylı adaşı çektiklerini anlattı

Sabri Sarıoğlu'nun Hataylı adaşı çektiklerini anlattı