Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Yargıya rağmen Meclis’e geliyor

Yargıya rağmen Meclis’e geliyor

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, konfederasyon olarak açtıkları dava sonucu sendikal örgütlenmenin önünde engel olan düzenlemenin yürütmesinin durduğunu ama iktidarın konuyu Meclis’e kanun tasarısı yoluyla getireceğini kaydetti

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yargıya rağmen Meclis’e geliyor

Başkan Balık, yaptığı yazılı açıklamada “Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak, açtığımız dava sonucunda Danıştay 12. Daire,  sendika iş kollarına getirilen %1 üye sayısı şartıyla sendika üyesi olmayan 4 milyonun üzerindeki kamu çalışanı sendika aidatı adı altında yapılan 400 TL ödemeden yararlanamayacağını öngören, Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2022 ve 2023 Yıllarını Kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşmenin ‘Toplu Sözleşme İkramiyesi’ başlıklı 23. maddesinin birinci fıkrasında yer alan  ‘üyelik ödentisi kesilen kamu görevlilerine’ ibaresi, ‘kamu görevlisi sendikasının kurulu olduğu hizmet kolundaki sendika üyesi olabilecek toplam kamu görevlisi sayısının en az %1'inden fazla sendika üyesi kaydeden sendikalara üyelik ödentisi kesilen kamu görevlilerine’ şeklinde  ibaresinin yürütmesini durdurdu.

Yargı örgütlenme özgürlüğünü engelleyen ve sendikal tekelleşmenin önünü açacak bu düzenlemeye dur demiştir. Ancak; AKP iktidarı sendikal tekelleşme yolu ile mücadelenin önüne geçme çabası ile bu kez mecliste kanun tasarısı yolu ile üye barajını dayatmaya çalışmaktadır” dedi.

“BU TEKLİF GERİ ÇEKİLMELİ”

Balık’ın açıklaması şöyle: “Danıştay’ın bu garabet düzenlemenin yürütmesini durdurması örgütlenme özgürlüğü ve sendikal hakları merdiven altı sendika deyimi ile anlayanlara ışık tutmasını diliyor, tüm üye sendikaları ile birlikte sendikal hak ve hürriyetleri geriletmeye çalışanların karşısında dimdik durmaya devam edeceğimizi tekrardan ilan ediyoruz. Uluslararası sözleşmelere, anayasaya ve kanuna aykırı olarak TBMM’de ilgili komisyona gelen tasarı TBMM’den geçerse Anayasa Mahkemesi’nden dönecek olan bu uygulama komisyona verilmeden geri çekilmelidir. Toplu sözleşme ile yapamadıklarını kanun teklifi ile verdirmeye çalışarak %2’lik örgütlenme oranı getirmeye çalışanlar bilsinler ki uluslararası sözleşmelere, anayasaya ve hukuka aykırı olan bu antidemokratik uygulama ile amacınıza kavuşamayacaksınız. “

Haber Merkezi

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İntihar mı? Cinayet mi?

İntihar mı? Cinayet mi?