Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü arttı

Yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü arttı

TÜİK, 2023 dördüncü çeyrek dönemine ait yapı ruhsat istatistiklerini yayınladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü arttı
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılının dördüncü çeyreğine ait Yapı Ruhsat İstatistikleri'ni kamuoyuyla paylaştı. Bu rapora göre, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla belediyeler tarafından verilen yapı ruhsatlarında dikkate değer artışlar yaşandı.

Toplam Yüzölçümün Büyük Bir Kısmı Konut Alanı Olarak Belirlendi

2023 yılı dördüncü çeyreğinde belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların toplam yüzölçümü 60,3 milyon metrekare olarak kaydedildi. Bu alandan 33,7 milyon metrekare konut, 12,8 milyon metrekare konut dışı ve 13,8 milyon metrekare ortak kullanım alanı olarak belirlendi. Bu istatistik, yapılaşmanın büyük ölçüde konut alanında yoğunlaştığını gösteriyor.

İki ve Daha Fazla Daireli Binaların Yüzölçümünde Artış

2023 yılı dördüncü çeyreğinde yapı ruhsatı verilen binaların kullanım amacına göre incelendiğinde en yüksek yüzölçüm payına, 42,9 milyon metrekare ile iki ve daha fazla daireli ikamet amaçlı binaların sahip olduğu görüldü. Bu, konut projelerinin büyük ölçekli ve yoğun olduğunu gösteren önemli bir veri.

Yapı Kullanma İzin Belgesi Verilen Yapılarda Azalış

Bir önceki yılın aynı dönemine göre 2023 yılı dördüncü çeyreğinde yapı kullanma izin belgesi verilen yapıların bina sayısı yüzde 7, daire sayısı yüzde 8,9 ve yüzölçümü yüzde 10,5 azaldı. Bu azalış, kullanıma açılan binaların daha küçük ölçekli ve daha az yoğun olduğunu gösteriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatayspor Konyaspor maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı

Hatayspor Konyaspor maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı