Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Vergi Paketi Meclis'e Sunuldu! İşte Yeni Düzenlemeler

Vergi Paketi Meclis'e Sunuldu! İşte Yeni Düzenlemeler

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, önemli düzenlemeler içeriyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Vergi Paketi Meclis'e Sunuldu! İşte Yeni Düzenlemeler
KAYNAK: Haber Merkezi
MUHABİR: Tayfun Akyatan

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, önemli düzenlemeler içeriyor. İşte öne çıkan noktalar:

Küresel Şirketler için Yeni Kurumlar Vergisi Düzenlemesi

Küresel şirketlerin Türkiye'deki faaliyetleri için asgari kurumlar vergisi oranı yüzde 15'e çıkarılıyor. Yurt içinde faaliyet gösteren şirketler için ise yeni bir asgari kurumlar vergisi uygulaması getiriliyor. Artık kurumlar vergisi mükelleflerinin ödeyecekleri vergi, indirim ve istisnalar düşülmeden önceki kazançlarının yüzde 10'unun altında olamayacak.

Yap İşlet ve Devret Projelerinde Kurumlar Vergisi Artışı

Yap İşlet ve Devret modeli ile Kamu Özel İşbirliği Projeleri kapsamında elde edilen kazançlardan alınacak kurumlar vergisi oranı yüzde 30'a yükseltiliyor.

Yurt Dışına Çıkış Harcı ve Emekli Çalışanlara Destek Priminde Değişiklik

Yurt dışına çıkış harcı, yeni düzenlemeye göre 500 TL olarak belirleniyor ve her yıl yeniden değerleme oranında artırılacak. Ayrıca işverenlerin emekli çalışanlar için ödediği 5 puanlık destek primi kaldırıldı.

Vergi Uyumunu Artırmaya Yönelik Yeni Tedbirler

Serbest meslek kazancı sahipleri (doktorlar, diş hekimleri) ile restoran ve kafe işletmecileri için gelir vergisi mükelleflerinin hasılatlarının tespitinde yeni düzenlemeler yapılacak. Beyanlar ile tespit edilen hasılatlar arasında yüzde 20'nin üzerinde fark olanlar izaha davet edilecek.

Kayıt Dışılıkla Mücadelede Sert Tedbirler

Kayıt dışı faaliyetlerde bulunanlar için vergi ziyaı cezaları artırılıyor. Vergi idaresinin bilgisi dışında çalışanlara uygulanan cezalar, artırımlı olarak kesilecek.

Cumhurbaşkanı'na Yetki Verildi

Bazı tütün mamullerinden alınan maktu vergi sınırlamaları kaldırılırken, kısa vadeli sigorta kolları prim oranlarının belirlenmesi Cumhurbaşkanı'na yetki verildi. Ayrıca banka veya ödeme kuruluşlarından ödeme yapma yükümlülüğüne uyulmaması durumunda uygulanacak cezalar da artırıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manisa Kırkağaç'ta Traktör Kazası: Çiftçi Hayatını Kaybetti

Manisa Kırkağaç'ta Traktör Kazası: Çiftçi Hayatını Kaybetti