Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Ünlü market zinciri banka kuruyor! KAP'a bildirildi

Ünlü market zinciri banka kuruyor! KAP'a bildirildi

BİM, dijital katılım bankası kurma kararı alarak bu konuda Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) görüş talep etti. Detaylar haberimizde...

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ünlü market zinciri banka kuruyor! KAP'a bildirildi
KAYNAK: Haber Merkezi

BİM Birleşik Mağazalar A.Ş., 22 Temmuz 2024'te gerçekleştirdiği Yönetim Kurulu toplantısında dijital katılım bankası kurma kararı aldı. Bu karar, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan resmi bildirim ile kamuoyuna duyuruldu. Şirket, bu süreçte Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) önemli bir geri bildirim bekliyor.

SPK’dan görüş talebi

BİM, Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK), bu girişimin "Önemli Nitelikte İşlem" olup olmadığına dair görüş talep etti. SPK'nın vereceği kararın, dijital katılım bankası kurma işleminin akışını etkileyeceği vurgulandı. Bu nedenle, bazı açıklamaların ertelenmesine karar verildi. Ancak, SPK'dan gelen geri bildirimde, bu işlemin "Önemli Nitelikte İşlem" olmadığı açıklandı.

Araştırmalar devam ediyor

BİM, dijital katılım bankası kurma girişimi ile ilgili araştırmalarına devam ediyor. SPK'dan gelen olumlu geri bildirimle birlikte, süreç planlandığı şekilde ilerlemeye devam edecek. Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamaya göre, gelişmeler oldukça yatırımcılara bilgi verileceği belirtildi.

KAP açıklamasının detayları

Kamuyu Aydınlatma Platformu'ndaki (KAP) açıklamaya göre, BİM’in dijital katılım bankasına iştirak etme konusunda araştırma yapılmasına karar verildi. SPK'dan bu işlemin "Önemli Nitelikte İşlem" olup olmayacağına dair görüş istendi ve SPK, bu işlemin "Önemli Nitelikte İşlem" olmadığı yönünde bir geri bildirim sağladı. BİM, bu görüş doğrultusunda çalışmalarına devam edeceğini ve gelişmeleri kamuoyu ile paylaşacağını duyurdu.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) geçen bilgilerde şunlar yer aldı:

Kurulması muhtemel bir dijital katılım bankasına iştirak edilmesi konusunda araştırmalara başlanması hakkında

Yönetim Kurulumuz, 22.07.2024 tarihinde, kurulması muhtemel bir dijital katılım bankasına iştirak edilmesi hususunda araştırma yapılmasına karar vermiş; eş zamanlı olarak, SPK'dan muhtemel işlemin "Önemli Nitelikte İşlem" olup olmayacağına ilişkin görüş talep edilmiştir. Kurul tarafından yapılacak geri bildirimin İşlem'in akışı bakımından esaslı etkisi olacağı değerlendirilerek, yatırımcıların yanıltılmaması ve işlem akışının doğru belirlenmesi adına aynı tarihte özel durum açıklamasının ertelenmesine karar verilmiştir. Kurul tarafından şirketimize İşlem'in "Önemli Nitelikte İşlem" olmadığına yönelik görüş yazısı iletilmiş olup, Şirketimiz bünyesinde araştırma çalışmalarına devam edilmektedir. Konuyla ilgili gelişmeler oldukça yatırımcılarımıza bilgi verilmeye devam edilecektir.

Açıklamanın İngilizce çevirisinde herhangi bir farklılık olması durumunda Türkçe açıklama esas kabul edilecektir.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul'da İki Kadını Katleden Semih Çelik'in Babası Konuştu

İstanbul'da İki Kadını Katleden Semih Çelik'in Babası Konuştu