Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Ünlü Holding'ten şaşırtıcı karar! Para dağıtacak

Ünlü Holding'ten şaşırtıcı karar! Para dağıtacak

Enerji Yatırımları A.Ş., Koç Holding'e ait, yatırımcılara temettü ödemesi yapacağını duyurdu. İşte Ayrıntılar..

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ünlü Holding'ten şaşırtıcı karar! Para dağıtacak
MUHABİR: Kamer Durdu

Koç Holding (KCHOL), bağlı ortaklıklarından Enerji Yatırımları A.Ş.'nin 2023 yılı ilk 9 aylık finansal performansı doğrultusunda, 5.420.000.000 TL tutarında nakit avans kar payı dağıtma kararı almıştır. Bu karar, Koç Holding'in bağlı şirketlerinden Aygaz A.Ş.'nin %20 oranındaki paya sahip olduğu Enerji Yatırımları A.Ş.'nin yönetim kurulu tarafından 31 Ekim 2023 tarihine kadar ödenmek üzere alınmıştır.

Koç Holding tarafından Kamuya Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, Enerji Yatırımları A.Ş. yönetim kurulunun, Şirket'in 2023 yılı ilk 9 aylık karından kaynaklanan bu avans kar payının dağıtılmasına karar verdiği belirtilmiştir.

Şirketin KAP'a gönderdiği açıklama metninde, "Şirketimizin %77 oranında, bağlı ortaklıklarımızdan Aygaz A.Ş.’nin ise %20 oranında pay sahibi olduğu Enerji Yatırımları A.Ş. yönetim kurulu tarafından Şirket’in 2023 yılı ilk 9 aylık karından 31.10.2023 tarihine kadar ödenmek üzere 5.420.000.000 TL tutarında nakit avans kar payı dağıtılmasına karar verilmiştir." ifadeleri kullanılmıştır.

Açıklama metni, olası bir çeviri farklılığı durumunda Türkçe açıklamanın esas alınacağını vurgulamaktadır. Bu karar, Şirketin mali performansına güven duyulduğunu ve hissedarlarına sağlanan değeri artırmak amacıyla alınmış önemli bir finansal karar olarak değerlendirilebilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
B sınıfı ehliyet sahiplerine müjde!

B sınıfı ehliyet sahiplerine müjde!