Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi TÜVTÜRK araç muayenesinde yeni sistem: Ödemelerde komisyon düzenlemesi

TÜVTÜRK araç muayenesinde yeni sistem: Ödemelerde komisyon düzenlemesi

Ulaştırma Bakanlığı, araç muayenelerinde kredi kartı kullanımından kaynaklanan komisyon ücretlerini ortadan kaldırmak için yeni bir düzenleme başlattı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TÜVTÜRK araç muayenesinde yeni sistem: Ödemelerde komisyon düzenlemesi
KAYNAK: Haber Merkezi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, araç muayenelerinde kredi kartı kullanımına yönelik komisyon ücretlerini ortadan kaldırmak için çalışmalar başlattı.

Araç Muayenelerinde Komisyon Sorunu

Araç muayene istasyonlarında kredi veya banka kartı ile yapılan ödemelerde alınan komisyon ücretleri, uzun süredir tartışma konusu oldu. Ulaştırma Bakanlığı, bu sorunu çözmek amacıyla yeni bir düzenleme getireceğini duyurdu. Bakanlık, yeni ihale dönemi itibarıyla komisyon maliyetlerinin hizmet alan kişilere yansıtılmaması için gerekli adımları atacak.

Türkiye'de Araç Muayeneleri ve Komisyon Ücretleri

Geçtiğimiz yıl Türkiye'de 12,5 milyon araç muayeneden geçti. Bu süreçte, araç muayene ücretleri ile birlikte kredi kartı komisyonları da vatandaşlar tarafından sorgulandı. Tüketici Hakem Heyeti, bir vatandaşın şikayeti üzerine, 1.130 lira muayene ücretinin yanı sıra 128 lira komisyon alınmasını 'ayıplı hizmet' olarak değerlendirip, bu ücretin iadesine karar verdi.

TBMM Gündemine Taşındı

Araç muayene ücretlerinden komisyon alınması, TBMM gündemine taşındı. Bakanlık, milletvekillerinin konuyla ilgili soru önergelerine verdiği yanıtta, kredi kartı kullanım taleplerinin artması üzerine ilgili kurumlarla yapılan görüşmeler sonucunda, banka veya kredi kartı ile ödenen muayene ücretlerinde oluşacak komisyon maliyetlerinin hizmet alanlara yansıtılmasında bir sorun bulunmadığına dair ortak bir görüş oluşturulduğunu belirtti.

Yeni İhale Döneminde Çalışmalar Devam Ediyor

Bakanlık, araç sahiplerinin banka veya kredi kartı kullanımı konusunda tercih yapma hakkına sahip olduğunu vurguladı. Yeni ihale döneminde, araç muayene ücreti komisyon maliyetinin hizmetten yararlanana yansıtılmadan kredi kartı ile tahsil edilmesine yönelik çalışmaların devam ettiği ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana’da Uy*şturucu Yetiştirilen Eve Büyük Operasyon! Pahalı Olduğu İçin Yetiştiriyormuş

Adana’da Uy*şturucu Yetiştirilen Eve Büyük Operasyon! Pahalı Olduğu İçin Yetiştiriyormuş