Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Tütün kullanımını özendiren tedbirlere yeni düzenleme

Tütün kullanımını özendiren tedbirlere yeni düzenleme

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yeni yönetmeliği, nargilelik tütün mamullerinde önemli değişiklikler getiriyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tütün kullanımını özendiren tedbirlere yeni düzenleme
KAYNAK: AA

Tarım ve Orman Bakanlığı, nargilelik tütün mamullerinin paketlerine içeriğindeki tütün oranını yazma zorunluluğu getirirken, renklendirici kullanımını da yasakladı. Bu düzenleme, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik değişikliği, tütün mamullerinin teşvik edilmesini ve özendirilmesini önlemeyi, ayrıca kayıt dışı tütün mamulü ticaretiyle mücadele etmeyi amaçlıyor.

Paketleme ve Etiketleme Değişiklikleri

Yeni düzenlemeyle birlikte, nargilelik tütün mamullerinin iç ambalajlarına üretim tarihi ve kodlama bilgileri eklenmesi zorunlu hale getirildi. Paketlerin silindir şeklinde olmaması gerektiği belirtiliyor. Ayrıca, sigara paketlerinde kodlama bilgileri genişletilecek ve üretime ait hat, makine numarası ve vardiya numarası gibi bilgiler ile asgari "gün/ay/yıl" kodlaması zorunlu olacak.

Renklendirici Kullanımı Yasaklandı

Nargilelik tütün mamullerinde renklendirici kullanımının yasaklanması, tütün mamulü kullanımının özendirilmesini önlemeyi hedefliyor. Sigara filtrelerinin silindirik form dışında herhangi bir şekilde olamayacağı da yönetmelikte yer aldı.

Geçiş Süreci ve Uygulama

Sektörde faaliyet gösteren firmalara, ürünlerini yeni düzenlemelere uygun hale getirmeleri için 31 Mart 2025 tarihine kadar geçiş süreci tanındı. Bu tarihten sonra, yönetmelik değişikliklerine uymayan ürünlerin piyasada bulunması mümkün olmayacak.

Bakan Yumaklı'nın Açıklamaları

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, düzenlemenin uygulamada karşılaşılan sorunları gidermek ve gerekli unsurları eklemek amacıyla yapıldığını belirtti. Yumaklı, yönetmeliğin tütün mamullerinin kullanımının teşvikinin ve özendirilmesinin önlenmesine yönelik hükümler içerdiğini ifade etti. Ayrıca, tütün mamulü ticaretinde kayıt dışılığı önlemeye yönelik etkin bir takip mekanizması oluşturduklarını ve özendirici unsurları ortadan kaldırmayı hedeflediklerini söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AKP'ye Şok Üstüne Şok! Son Anketler AKP’ye Kötü Haberler Getiriyor

AKP'ye Şok Üstüne Şok! Son Anketler AKP’ye Kötü Haberler Getiriyor