Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Türkiye'de hangi şehirler altın zengini?

Türkiye'de hangi şehirler altın zengini?

Orta Doğu ve Avrupa'da yaşanan çatışmalar, altın fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Bu süreçte, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), il bazında altın mevduatların toplam mevduat içindeki payı dikkat çekiyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye'de hangi şehirler altın zengini?
MUHABİR: Süleyman Gezici

Türkiye, dünya çapında önemli bir altın yatırım merkezi haline geldi. Orta Doğu ve Avrupa'da yaşanan çatışmaların altın fiyatları üzerinde etkisi olurken, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), altın mevduatların toplam mevduat içindeki payını il bazında açıkladı.

Ekonomist Şenol Babuşçu, il bazında altın mevduatların toplam mevduat içindeki payını gösteren güncel bir tabloyu sosyal medya hesabından paylaştı.

Altın mevduatları yüksek olan iller hangileri?

Bu tabloya göre, altın mevduatların toplam mevduat içindeki payı en yüksek olan iller sırasıyla şunlardır: Kırıkkale, Çankırı, Kütahya, Rize, Isparta, Tokat, Amasya, Karabük, Artvin, Malatya, Elazığ, Erzurum, Bilecik, Bayburt, Gümüşhane, Osmaniye, Bolu, Burdur, Adıyaman, Bitlis, Sivas, Çanakkale, Erzincan, Bingöl, Hakkari, Muş, Ordu, Düzce, Van, Kars, Karaman, Eskişehir, Niğde, Balıkesir, Afyonkarahisar, Ardahan, Sakarya, Siirt. Bu iller, altın mevduatların toplam mevduat içinde önemli paya sahip iller.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TİP Antalya İl Başkanlığı üyeleri: Emperyalizm kaybedecek

TİP Antalya İl Başkanlığı üyeleri: Emperyalizm kaybedecek