Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Ekonomi Türkiye Üst Gelir Grubuna Girmeye Hazırlanıyor

Türkiye Üst Gelir Grubuna Girmeye Hazırlanıyor

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, Türkiye'nin yıl sonuna kadar kişi başı milli gelirin 15 bin doları aşacağı öngörüsüyle üst gelir grubu ülkeler arasına girmeye hazırlandığını belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Türkiye Üst Gelir Grubuna Girmeye Hazırlanıyor
KAYNAK: AA

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, Türkiye'nin bu yıl sonuna kadar kişi başı milli gelirde 15 bin dolar seviyesini aşarak üst gelir grubu ülkeler arasına girmeye hazırlandığını duyurdu. Bu hedef doğrultusunda geçen yıl başlatılan Stratejik İnsan Kaynakları Planlaması çalışmalarına hız verildiği açıklandı.

Yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin ulaştığı yeni ekonomik büyüklüğe uygun olarak, sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda insan kaynağı planlamasının önemine dikkat çekildi. Bu planlamayla, Türkiye’nin gelişmiş ekonomilerle rekabet edebilir hale gelmesi hedefleniyor.

Yeni eylem planı devrede

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Yakın Zamanda Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YÖİKK) kapsamındaki düzenli toplantılara ofisin dahil edildiği belirtildi. Bu kapsamda, piyasaların ihtiyaç duyduğu Mesleki Eğitimden İstihdama Geçiş (MEİS) ile ilgili bir çalışma grubunun oluşturulduğu kaydedildi.

Bu süreçte, Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı gibi kamu kurumlarının yanı sıra, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) gibi özel sektör kuruluşlarının da yer aldığı 20’den fazla paydaşla bir eylem planı hazırlandı. Bu planın önümüzdeki üç yıl boyunca uygulanacağı bildirildi.

Türkiye Üst Gelir Grubuna Girmeye Hazırlanıyor

Yüksek katma değerli sektörlere yönelim

Stratejik İnsan Kaynakları Planlaması, Türkiye'nin Cumhuriyet tarihinde ilk kez dahil olacağı üst gelir grubu ekonomilerle uluslararası alanda rekabet edebilmesi amacıyla yüksek katma değerli sektörlere yönelinmesinin önemine vurgu yaptı. Türkiye’nin yatırım, üretim, ihracat ve istihdam hedeflerinin gerçekleştirilmesi, bu planın temel hedeflerinden biri olarak belirlendi.

Açıklamada, bu projelerin ülkenin Yeni Yüzyılın Yetenek Üssü haline gelmesine aracılık edeceği ve uluslararası alanda rekabet gücünü artıracağı ifade edildi.

Avrupa ortalaması genç istihdamda yakalandı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay, iş gücü piyasasındaki değişimlere uyum sağlamanın kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti. Atay, Türkiye'de işsizlik oranlarının düşüş gösterdiğini belirterek, özellikle genç istihdamında elde edilen başarıları vurguladı.

Atay, TÜİK verilerine göre, 2019'da yüzde 28,5 olan 20-24 yaş grubu işsizliğinin 2023 sonunda yüzde 18,2'ye düştüğünü ifade etti. Bu süreçteki 10,3 puanlık iyileşmenin büyük bölümünün objektif araçlarla sağlandığına dikkat çeken Atay, Avrupa ortalamasını yakaladıklarını, hatta Fransa, İtalya ve İspanya gibi ülkelerden daha iyi durumda olduklarını söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ukrayna Rusya'ya Drone Saldırısında Bulundu: 1 Kişi Hayatını Kaybetti

Ukrayna Rusya'ya Drone Saldırısında Bulundu: 1 Kişi Hayatını Kaybetti