Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Tüm Dünya 15.30'u bekliyor! ABD enflasyonu planı bozulabilir

Tüm Dünya 15.30'u bekliyor! ABD enflasyonu planı bozulabilir

ABD'nin Mart ayı enflasyon verileri ve Fed'in faiz politikası piyasalar tarafından yakından takip ediliyor. Altın fiyatlarındaki hareketler ve uzman tahminleri de yatırımcılar için önem taşıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tüm Dünya 15.30'u bekliyor! ABD enflasyonu planı bozulabilir
KAYNAK: Haber Merkezi

Bugünün önemli gündem maddesi, ABD'nin Mart ayı enflasyon verileri. Çalışma İstatistikleri Bürosu, Mart 2024 Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) verilerini bugün saat 15.30'da yayımlayacak. Piyasalar, enflasyonun Mart ayında ne yönde hareket ettiğini ve aylık/yıllık artış oranlarını öğrenmek için bu verileri büyük bir dikkatle takip ediyor.

Şubat Ayı Enflasyon Rakamları Nasıldı?

Şubat ayında tüketici fiyatları endeksi yıllık bazda %3,2 artış göstererek Ocak ayındaki %3,1 seviyesini aşmıştı. Aylık TÜFE verileri ise artış eğilimini sürdürmüştü. Şubat 2024'te, ABD Tüketici Fiyatları Endeksi, bir önceki aya göre %0,4'lük bir artışla son beş ayın en yüksek artışını kaydetmişti.

Fed'in Tutankları Ne Zaman Açıklanacak?

Piyasalar ayrıca, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Mart ayı toplantısına ilişkin tutanakları da merakla bekliyor. FOMC, geçen ay faiz oranlarını %5,25-5,50 aralığında sabit tutma kararı almıştı ve faiz oranlarını 2024 sonuna kadar düşürmeyi planladığını açıklamıştı.

ABD Merkez Bankası'nın Faiz Politikası

ABD Merkez Bankası (Fed), enflasyonla mücadele çabalarında istenilen sonuçları alamadı. Ancak uzmanlar, enflasyonun yıl sonuna kadar %2'lik hedef seviyeye düşeceğini öngörüyorlar. Fed yetkilileri, faiz oranlarını değiştirmeden önce çekirdek TÜFE endeksini yakından izlemeyi tercih ediyorlar. Enflasyonun kontrol altında olduğuna inandıklarında, Fed faiz oranlarını düşürmeyi düşünüyor.

Ons Altın Fiyatları ve Altın Tahminleri

Altın fiyatları, enflasyon riskleri ve devam eden jeopolitik gerilimlerle desteklenmeye devam ediyor. Ons altın, salı günü 2.365,09 dolar seviyesine ulaşarak rekor kırmıştı. Şu anda ise 2.353 dolar civarında işlem görüyor.

ABD'li yatırım bankası Bank of America (BofA), ons altının önümüzdeki 12 ay içinde 3.000 dolara yükselebileceğini tahmin ediyor. Yurt içinde ise gram altın fiyatı bugün 2.521 lira seviyelerinde değerleniyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten Tahminler

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Memiş'e göre, altın fiyatları önemli bir yükseliş yaşadı ancak teknik olarak düzeltme yapması gerekiyor. Memiş'in tahminlerine göre, altın fiyatları 3000 TL ve üzerine çıkabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya ve İlçeleri Elektrik Kesintisi! 10 Nisan 2024 Çarşamba

Antalya ve İlçeleri Elektrik Kesintisi! 10 Nisan 2024 Çarşamba