Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi TÜİK açıkladı! Ücretli çalışan sayısı temmuzda arttı

TÜİK açıkladı! Ücretli çalışan sayısı temmuzda arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına ilişkin önemli bir veriyi açıkladı. Buna göre, ücretli çalışan sayısında artış yaşandığı belirlendi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TÜİK açıkladı! Ücretli çalışan sayısı temmuzda arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Temmuz 2024'e ait ücretli çalışan istatistiklerini açıkladı. Verilere göre, sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerinde ücretli çalışan sayısı, yıllık bazda önemli bir artış gösterdi.

Ücretli Çalışan Sayısında Yıllık Artış

Temmuz ayında sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerinde ücretli çalışan sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,4 oranında artarak 15 milyon 889 bin 385 kişiye ulaştı. Geçen yıl Temmuz ayında bu sayı 15 milyon 369 bin 599 olarak kaydedilmişti.

Sanayi sektöründe ücretli çalışan sayısı sabit kalırken, 5 milyon 100 bin 115 kişi olarak kayıtlara geçti. Ancak, inşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 8,6 oranında, ticaret-hizmet sektöründe ise yüzde 4,3 oranında bir artış gösterdi.

Aylık Bazda Ücretli Çalışan Artışı

Temmuz ayında sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerinde ücretli çalışan sayısında aylık bazda da bir artış gözlemlendi. Ücretli çalışan sayısı aylık bazda yüzde 0,7 oranında yükseldi. Ayrıntılı veriler ise, sanayi sektöründe aylık artışın yüzde 0,9, inşaat sektöründe yüzde 1, ticaret-hizmet sektöründe ise yüzde 0,6 olduğunu gösteriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Silahlı Kuyumcu Soygununda 1 Milyon Lira Değerinde Altın Çalındı

Silahlı Kuyumcu Soygununda 1 Milyon Lira Değerinde Altın Çalındı