Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Ekonomi TÜİK açıkladı: Hizmet ve perakende ticaret arttı inşaat azaldı

TÜİK açıkladı: Hizmet ve perakende ticaret arttı inşaat azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, hizmet ve perakende sektörlerinde güven endeksleri artarken, inşaat sektöründe düşüş kaydedildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TÜİK açıkladı: Hizmet ve perakende ticaret arttı inşaat azaldı
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 'in açıkladığı verilere göre, hizmet sektörü ve perakende ticaret güven endekslerinde artış yaşanırken, inşaat sektöründe düşüş kaydedildi.

Hizmet Sektörü Güven Endeksi Yükseldi

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Eylül 2024 verilerine göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi hizmet sektöründe %0,6 oranında artarak 112,6 seviyesine ulaştı. Bu artış, son üç aylık dönemde hizmetlere olan talepteki %1,3'lük yükselişle desteklendi. Gelecek üç aylık dönemde hizmetlere olan talep beklentisi de %0,9 artarak sektörün geleceğe yönelik pozitif bir tablo çizdiğini gösterdi.

Perakende Ticaret Sektöründe Güven Endeksi %2,5 Arttı

Perakende ticaret sektöründe güven endeksi Eylül ayında %2,5 oranında artarak 110,6 değerini aldı. Bu yükselişte, son üç aylık dönemde iş hacmi ve satışlardaki %2,4'lük artışın yanı sıra, mevcut mal stok seviyesinin %2,5 oranında yükselmesi etkili oldu. Gelecek üç aylık dönemde iş hacmi ve satış beklentisi de %2,5 oranında artarak 121,3 seviyesine ulaştı. Bu veriler, perakende ticaret sektöründe olumlu bir ivme yakalandığını gösteriyor.

İnşaat Sektörü Güven Endeksi Hafif Düşüş Gösterdi

Eylül ayında inşaat sektörü güven endeksi ise %0,2 oranında azalarak 87,8 seviyesine geriledi. Alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi %0,1 düşerken, gelecek üç aylık dönemde toplam çalışan sayısı beklentisi de %0,4 oranında azalarak 93,2 seviyesine indi. Bu durum, inşaat sektöründe bir durgunluğun yaşandığını ve geleceğe yönelik belirsizliklerin olduğunu gösteriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Japonya'da Şiddetli Yağışlar Nedeniyle Can Kaybı 7'ye Yükseldi

Japonya'da Şiddetli Yağışlar Nedeniyle Can Kaybı 7'ye Yükseldi