Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi TÜİK açıkladı! Hizmet üretim endeksi yüzde 0,1 azaldı

TÜİK açıkladı! Hizmet üretim endeksi yüzde 0,1 azaldı

2024 Temmuz ayına ilişkin TÜİK verilerine göre, hizmet üretim endeksi bir önceki yıla göre yüzde 0,1 azalarak geriledi. İşte detaylar...

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TÜİK açıkladı! Hizmet üretim endeksi yüzde 0,1 azaldı
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Temmuz ayı Hizmet Üretim Endeksi'ni açıkladı. Buna göre, 2024 yılı Temmuz ayında hizmet üretim endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 azalarak gerçekleşti.

Ulaştırma ve Depolama Hizmetleri Geriledi

Temmuz ayında ulaştırma ve depolama hizmetleri yüzde 0,6 azalırken, konaklama ve yiyecek hizmetleri yüzde 1,1 geriledi. Bilgi ve iletişim hizmetleri ise yüzde 5,7 artış gösterdi. Gayrimenkul hizmetlerinde yüzde 5,7'lik bir düşüş yaşanırken, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler yüzde 5,4 azaldı. İdari ve destek hizmetlerinde ise yüzde 4,8'lik bir artış kaydedildi.

Aylık Bazda Hizmet Üretim Endeksi Yüzde 0,2 Geriledi

2024 yılı Temmuz ayında hizmet üretim endeksi bir önceki aya göre yüzde 0,2 azalarak sonuçlandı. Aynı dönemde ulaştırma ve depolama hizmetleri yüzde 0,1 artış gösterirken, konaklama ve yiyecek hizmetleri yüzde 0,3 geriledi. Bilgi ve iletişim hizmetlerinde yüzde 1,0'lık bir azalma yaşanırken, gayrimenkul hizmetleri yüzde 3,5 arttı. Mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler yüzde 2,4 azalırken, idari ve destek hizmetlerinde yüzde 0,1'lik bir artış görüldü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tarım ÜFE ağustosta aylık bazda azaldı

Tarım ÜFE ağustosta aylık bazda azaldı