Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Ticaret Bakanlığı'ndan sahte yetkili servislere 15 milyon lira ceza

Ticaret Bakanlığı'ndan sahte yetkili servislere 15 milyon lira ceza

Ticaret Bakanlığı, sahte yetkili servislerin tüketicileri mağdur etmesine karşı harekete geçti. Son iki yılda 15 milyon TL'lik idari para cezası uygulandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ticaret Bakanlığı'ndan sahte yetkili servislere 15 milyon lira ceza
KAYNAK: Haber Merkezi

Ticaret Bakanlığı, vatandaşları mağdur eden sahte yetkili servislerin sayısındaki artışı endişeyle takip ediyor. Yetkili servis olarak kendilerini tanıtarak hizmet veren dolandırıcılar, son zamanlarda giderek daha fazla sayıda insanı etkilemeye başladı. Bu durumun önüne geçmek için Ticaret Bakanlığı devreye girdi ve sahte yetkili servisleri tespit ederek cezalandırmaya başladı.

Ticaret Bakanlığından 15 Milyon TL Para Cezası

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, son iki yılda sahte yetkili servislerin faaliyetlerine yönelik olarak toplamda 15 milyon TL idari para cezası uygulandı. Bakanlık, bu cezaların dolandırıcılara caydırıcı bir mesaj göndermesini ve tüketicilerin korunmasını sağlamayı amaçlıyor.

Sahte Yetkili Servislerin Yöntemleri

Dolandırıcılar, internet arama motorlarında üst sıralara çıkmak için reklamlar veriyor ve sitelerini yetkili servis gibi tanıtıyorlar. Bu şekilde insanları kandırarak evlerine gelen sahte servis elemanlarına yüksek ücretler ödetiyorlar. Bazı durumlarda ise ürünü merkezde inceleyeceğiz diyerek mağdurları oyalıyorlar.

Tüketicilerin Dikkat Etmesi Gereken Hususlar

Yetkili servis bilgileri için “Servis Bilgi Sistemi” kullanılmalıdır.

Tüketicilerimizin, Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan ve www.servis.gov.tr adresinden erişilebilen Servis Bilgi Sistemi (SERBİS) aracılığıyla kullanmış oldukları ürünlerin yetkili servis bilgisine ulaşabilme imkanı bulunmaktadır.

İnternet Arama Sonuçlarına Dikkat Edilmeli

İnternet aramalarında ilk sıralarda çıkan servislerin reklamları ve internet adreslerinde yer alan firma logoları yeterli görülmemeli, bu servislerin mutlaka üretici veya ithalatçı firmanın internet sitesinde veya SERBİS’de yer alıp yer almadığı kontrol edilmelidir.

Tüketicilerimiz, “Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)” ve Ticaret Bakanlığı web sayfası üzerinden ihbar ve şikâyet mekanizmalarını kullanarak Ticaret Bakanlığı’na ulaşarak şikayetlerini iletebilirler. Tüketicilerimizi mağdur eden sahte yetkili servislere yönelik olarak yapılacak denetimler sonucunda gerekli idari yaptırımlar uygulanmaya devam edilecektir."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Boston Celtics Indiana Pacers'ı uzatmalarda mağlup etti

Boston Celtics Indiana Pacers'ı uzatmalarda mağlup etti