Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Ticaret Bakanı Ömer Bolat Türkiye’nin Savunma Sanayisindeki Başarısını Vurguladı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat Türkiye’nin Savunma Sanayisindeki Başarısını Vurguladı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye’nin savunma sanayisindeki başarısının uluslararası alanda övgüyle bahsedildiğini belirtti. Bakan Bolat, “Türkiye artık çok önemli bir üçüncü alternatif tedarik ülkesi haline geldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ticaret Bakanı Ömer Bolat Türkiye’nin Savunma Sanayisindeki Başarısını Vurguladı
MUHABİR: Kamer Durdu
KAYNAK: Haber Merkezi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye’nin savunma sanayisindeki başarısının uluslararası alanda övgüyle bahsedildiğini belirtti. Bakan Bolat, “Türkiye artık çok önemli bir üçüncü alternatif tedarik ülkesi haline geldi. Güçlü, gelişmiş, savunma sanayisi olan, güçlü ekonomisi ve ihracatı olan Türkiye’ye Allah’ın izniyle kimse yan bakamayacaktır” dedi.

Savunma ve Havacılık Sanayiinde Küresel Stratejiler Konferansı

Antalya’nın Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi’ndeki bir otelde gerçekleştirilen Savunma ve Havacılık Sanayiinde Küresel Stratejiler Konferansı’na katılan Bakan Bolat, savunma sanayi ve teknoloji konularına değindi. Bakan Bolat, batı ülkeleri ve Rusya’nın sanayi ile teknolojideki gelişmeyi en hızlı 1 ve 2’nci dünya savaşlarında sağladığına dikkat çekti.

Türkiye’nin İhracat Hedefleri

Bakan Bolat, 1973’te bir milyar dolar yıllık ihracata çok sevindiklerini, bugün ise günlük bir milyar dolara şükrettiklerini belirtti. Hedeflerinin günlük bir buçuk milyar dolara ulaşmak olduğunu ifade eden Bolat, “İnşallah önümüzdeki bu 12’nci kalkınma planı döneminde 2028’de 375 milyar dolar mal ihracatı hedefimiz var” dedi.

Türkiye’nin Sanayi Başarısı

Bakan Bolat, “Türkiye’de sanayi yok” sözlerini sert bir dille eleştirdi. Bolat, “Sanayisi yok dedikleri ülkenin milli geliri 2023 yılı sonunda 4,5 katı artarak 230 milyar dolardan 1,1 trilyon dolara yükseldi. Bu milli gelirin üçte biri sanayiden geliyor. Bir nokta birin üçte birini hesaplarsak rakamı yaklaşık 350 milyar dolardan bahsediyoruz. Yine sanayi yok dedikleri ülkede 256 milyar dolar mal ihracatının yüzde 94,2’si sanayi ürünlerinden geliyor” dedi.

Türkiye’nin Teknoloji Hedefleri

Bakan Bolat, “Türkiye’nin teknolojisini küçümseyenlere cevap niteliğinde söylüyorum” diyerek konuşmasını sürdürdü. Bolat, 2002’de ihracatta orta ve yüksek teknolojili ürünlerinin toplam payının yüzde 30 olduğunu, 2022’de bu payın yüzde 36’ya, 2023’te ise yüzde 40,5’e yükseldiğine dikkat çekti. Bolat, 2028 yılı hedefinin de yüzde 50 olduğunu belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay'da otomobil alev aldı!

Hatay'da otomobil alev aldı!