Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Tesla İlk Defa Bu Kadar Dibe Çakıldı! Hisse Fiyatları Düştü

Tesla İlk Defa Bu Kadar Dibe Çakıldı! Hisse Fiyatları Düştü

Tesla, 2024 yılının ilk çeyreğinde satışlarda önemli bir düşüş yaşayarak hisse fiyatlarını etkiledi. Şirket, çeşitli faktörlere bağlı olarak bu düşüşü açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tesla İlk Defa Bu Kadar Dibe Çakıldı! Hisse Fiyatları Düştü
MUHABİR: Tayfun Akyatan
KAYNAK: Haber Merkezi

Amerikan elektrikli araç devi Tesla, son üç aylık satış raporunu açıkladı ve bu dönemde dünya genelinde 387 bin araç teslimatı gerçekleştirdiğini duyurdu. Bu rakam, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8'in üzerinde bir düşüşü temsil ediyor ve aynı zamanda 2020 yılından bu yana şirketin ilk yıllık satış düşüşünü ifade ediyor. Bu düşüş, Tesla'nın geçtiğimiz yılın başarılı son çeyreğinde yaklaşık 485 bin araç teslim ettiği gerçeğiyle büyük bir tezat oluşturuyor.

Teslanin Uzun Menzilli Modeli Yeniden Satisa Cikti L Jx Q

Tesla'daki Düşüşün Nedenleri

Tesla, yaptığı açıklamada satışlardaki düşüşü, makyajlı yeni Tesla Model 3'ün gelişine ve üretimine, Kızıldeniz'deki konteyner gemilerine yönelik Husi saldırılarına ve Berlin'deki 'Gigafactory'de çıkan ve o zamandan beri aşırılık yanlısı bir grubun kundaklaması olarak kabul edilen büyük yangına bağladı.

2 Milyonluk Geri Çağırma!

Son aylarda, Tesla bir dizi tartışmayla karşı karşıya kaldı, bunlar arasında iki milyondan fazla aracı etkileyen 'Autopilot' sürücü destek yazılımının geri çağrılması da yer alıyor. ABD Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), sistemin sürücünün ellerini direksiyonda ve gözlerini yolda her zaman tutması gerektiğini belirttiği ve şu anda sistemde bu yönde yeterli önlemlerin olmadığını ifade etti.

Tesla, satış düşüşü, hisse fiyatları, otomotiv endüstrisi, elektrikli araçlar, Elon Musk, Model Y, Model 3

30 Milyar Dolarlık Kayıp

Tesla'nın raporunu yayımlamasından bu yana şirketin hisse fiyatları yüzde 5'e varan oranlarda düştü. Hisse senetleri ardından bir miktar yükselse de son 5 gün içinde değer kaybı yüzde 3.57 oldu. Sonuç olarak, Tesla'nın şirket olarak değerinden 30 milyar dolar kadar bir miktar silindi.

İndirimler Çare Olmadı

Elon Musk'ın liderliğindeki Tesla, son aylarda üretimdeki yavaşlamayı dengelemek için Tesla Model 3 sedan ve Tesla Model Y SUV'un fiyatlarını düşürdü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye, Avrupa Konvansiyonel Silahlı Kuvvetler Antlaşması'ndan Çekiliyor

Türkiye, Avrupa Konvansiyonel Silahlı Kuvvetler Antlaşması'ndan Çekiliyor