Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi TESK Başkanı esnaf için uzun vadeli yapılandırma çağrısı yaptı

TESK Başkanı esnaf için uzun vadeli yapılandırma çağrısı yaptı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yüksek enflasyonun etkilerinden kurtulmak ve ekonomiyi canlandırmak için devlet borçlarının kapsamlı bir şekilde yapılandırılması gerektiğini belirtti. Yapılandırmanın esnafı rahatlatacağını ve devlete önemli gelir artışı sağlayacağını vurguladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TESK Başkanı esnaf için uzun vadeli yapılandırma çağrısı yaptı
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yüksek enflasyonun esnafı olumsuz etkilediğini belirterek, devlet borçlarının yapılandırılması gerektiğini vurguladı.

Yüksek Enflasyon ve Ekonomik Dengesizlikler

Palandöken, yazılı açıklamasında, yüksek enflasyonun piyasaları dengesiz hale getirdiğine dikkat çekti. Ekonomik canlanma ve devlet gelirlerinin artması için uzun vadeli yapılandırmaya ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Devlet Borçlarında Kapsamlı Yapılandırma Gerekliliği

"Esnafımızın düzlüğe çıkması için vergi, trafik ve SGK prim borçları gibi devlete olan borçlarda kapsamlı ve uzun vadeli bir yapılandırma şart." diyen Palandöken, bu adımın hem borçlular için bir rahatlama sağlayacağını hem de devlete önemli gelir artışı getireceğini belirtti.

156 Milyar Liralık Gelir Hedefi

Yapılandırmanın devlete sağlayacağı ekonomik katkıyı vurgulayan Palandöken, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da benzer bir yapılandırma ile 156 milyar liralık gelirin üzerine çıkılacağını öngördü. Bu adımın ayrıca esnafın mağduriyetini önleyeceğini dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Araçlara Adana usulü serinlik: Araçlara ev tipi klimanın ücreti ne kadar?

Araçlara Adana usulü serinlik: Araçlara ev tipi klimanın ücreti ne kadar?