Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Temu kapatıldı mı? Amazon ve Temu'da yeni dönem başlıyor!

Temu kapatıldı mı? Amazon ve Temu'da yeni dönem başlıyor!

Yurtdışından alışveriş yapanlar için önemli değişiklikler: Temu ve benzeri sitelerde alışveriş vergileri %66 ila %100 oranında artırıldı. Yeni düzenlemelerle birlikte alışveriş limitleri ve vergi oranları yükseldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Temu kapatıldı mı? Amazon ve Temu'da yeni dönem başlıyor!
KAYNAK: Haber Merkezi

Son dönemde popülerliği artan Temu, AliExpress ve Amazon gibi uluslararası e-ticaret sitelerinden yapılan alışverişlerde köklü değişikliklere neden oldu. Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın duyurduğu yeni kararlar, Resmi Gazete’de yayımlandı ve bu düzenlemeler, yurt dışı alışverişlerde önemli kısıtlamalar getirdi.

Alışveriş Limitleri Düşürüldü

Yeni düzenlemelerle birlikte Temu gibi sitelerden yapılan alışverişlerin gümrükten geçebilmesi için belirlenen limitler önemli ölçüde düşürüldü. Daha önce 150 Euro (yaklaşık 5800 TL) olan limit, şimdi 30 Euro’ya (yaklaşık 1100 TL) indirildi. Bu değişiklik, Temu ve benzeri sitelerden yapılan alışverişlerin 30 Euro'yu geçmemesi gerektiği anlamına geliyor. Güncel Temu alışveriş alt limiti ise 2000 TL (yaklaşık 55 Euro) olarak belirlenmişti. Bu düzenleme ile harcama limitleri beş kat kadar düşürülmüş oldu.

Vergi Oranlarında Önemli Artış

Yurt dışı alışverişlerde uygulanan vergi oranları da önemli ölçüde artırıldı. Avrupa Birliği ülkelerinden gelen kargolarda vergi oranı %18’den %30’a çıkarıldı. AB dışındaki Çin ve diğer ülkelerden sipariş edilen ürünlerde ise vergi oranı %30’dan %60’a yükseltildi. Bu artışlar, yurt dışından alışveriş yapmayı planlayanlar için büyük bir mali yük anlamına geliyor.

Yeni Düzenlemelerin Yürürlük Tarihi

Yapılan düzenlemeler, Resmi Gazete’de yayımlandığı tarihten itibaren 15 gün içinde yürürlüğe girecek. Bu süre içinde vatandaşlar mevcut limitler ve vergi oranları üzerinden alışveriş yapmaya devam edebilecekler. Ancak, yeni düzenlemelerle birlikte yurt dışı alışverişlerin maliyetinin önemli ölçüde artması ve düşük limitler nedeniyle alışveriş yapmanın neredeyse imkansız hale gelmesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Denizli'de İnşaat İşçisinin Acı Sonu: Düşerek Hayatını Kaybetti

Denizli'de İnşaat İşçisinin Acı Sonu: Düşerek Hayatını Kaybetti