Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Tedavide kullanılıyor: Sülük ihracatından rekor gelir

Tedavide kullanılıyor: Sülük ihracatından rekor gelir

Samsun'da üretilen tıbbi sülükler, varis ve damar sorunları gibi hastalıkların tedavisinde kullanılıyor. 2024'te sülük ihracatı 9 milyon TL katkı sağladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tedavide kullanılıyor: Sülük ihracatından rekor gelir

Samsun'un Terme, Kavak ve Bafra ilçelerinde üretilen tıbbi sülükler, sağlık alanında önemli bir yere sahip. Varis, tendon ve damar sorunları gibi birçok hastalığın tedavisinde kullanılan bu sülükler, alternatif tıpta önemli bir rol oynuyor. 2024 yılı itibarıyla, sülük ihracatında büyük bir başarı elde edildi ve ekonomiye 9 milyon TL katkı sağlandı.

Sülük Üretiminde Yüksek Kapasite

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, "Samsun, su ürünleri açısından yoğun potansiyele sahip bir ilimiz. Tıbbi sülük üretimi de bu potansiyelin önemli bir parçası," dedi. Sağlam, Samsun'daki tesislerin üretim kapasitesini şu şekilde özetledi: "Samsun'da 1 buçuk milyon adetlik kurulu kapasitemiz bulunuyor. Kavak ilçemizde 250 bin adetlik, Bafra ilçemizde ise 100 bin adetlik üretim tesislerimiz mevcut. Sülükler, akvaryumlarda, kutularda, bidonlarda ve toprakta üretilmektedir."

İhracatta Başarı ve Yurt Dışı Talebi

2023 yılında 47 kilogram tıbbi sülük ihraç eden Samsun, 2024 yılı başından itibaren 97 kilogram sülük ihracatına imza attı. İbrahim Sağlam, "İhracatımız başta Avrupa ülkeleri Almanya ve Hollanda ile Uzak Doğu ülkelerine yönelik. Yurt içi talep yüksek olduğu için, üretimimizin büyük bir kısmı iç piyasada değerlendiriliyor," dedi.

Ekonomiye Katkı

2024 yılı itibarıyla yapılan sülük ihracatından sağlanan gelir 9 milyon TL olarak açıklandı. Bu başarı, Samsun'un alternatif tıp ve su ürünleri sektörlerindeki güçlü konumunu bir kez daha ortaya koydu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mehmet Ali Erbil'in Gülseren Ceylan Özel Hayatını Anlattı!

Mehmet Ali Erbil'in Gülseren Ceylan Özel Hayatını Anlattı!