Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Ekonomi TCMB açıkladı: Sektörel enflasyon beklentisi 3 ay sonra geriledi

TCMB açıkladı: Sektörel enflasyon beklentisi 3 ay sonra geriledi

TCMB'nin "Sektörel Enflasyon Beklentileri" raporu, 12 ay sonrası enflasyon beklentilerinde azalmayı gösterdi. Piyasa katılımcıları için beklentileri ise düştü.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TCMB açıkladı: Sektörel enflasyon beklentisi 3 ay sonra geriledi
KAYNAK: AA

TCMB, Eylül 2024'te "Sektörel Enflasyon Beklentileri" raporunu kamuoyu ile paylaştı. Piyasa Katılımcıları Anketi, İktisadi Yönelim Anketi ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) işbirliğiyle gerçekleştirilen Tüketici Eğilim Anketi sonuçlarına göre, finans ve reel sektör uzmanlarının, imalat sanayisi firmalarının ve hanehalkının 12 ay sonrası yıllık tüketici enflasyonu beklentileri derlenerek Sektörel Enflasyon Beklentileri oluşturuldu.

Enflasyon Beklentilerinde Azalma Gözlendi

Ağustos ayına kıyasla, 12 ay sonrası yıllık enflasyon beklentilerinde düşüş yaşandı. Piyasa katılımcıları için beklenti yüzde 27,5 seviyesine gerileyerek 1,2 puan azaldı. Reel sektörde ise bu oran 2,7 puan düşüşle yüzde 51,1 olarak kaydedildi. Hanehalkının enflasyon beklentisi ise 1,5 puan azalarak yüzde 71,6 seviyesine indi.

Hanehalkı Enflasyon Beklentilerinde Hafif Azalma

Gelecek 12 aylık dönemde enflasyonun düşeceğine yönelik beklentilerde hanehalkı arasında hafif bir azalma gözlendi. Bir önceki aya göre, enflasyonun gerileyeceğini düşünen hanehalkı oranı 0,6 puan azalarak yüzde 29 seviyesine geriledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alanya'da Annesini Ö*düren Sanık Hakim Karşısında!

Alanya'da Annesini Ö*düren Sanık Hakim Karşısında!