Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi TBMM'de kabul edildi! 230 bin öğretmene 10 bin TL ek maaş geliyor

TBMM'de kabul edildi! 230 bin öğretmene 10 bin TL ek maaş geliyor

Öğretmenlik Meslek Kanunu ile getirilen yeni düzenlemeyle, 230 bin öğretmene başöğretmenlik yolu açıldı. Detaylar haberimizde...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TBMM'de kabul edildi! 230 bin öğretmene 10 bin TL ek maaş geliyor
KAYNAK: Haber Merkezi

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yapılan yeni düzenlemeyle, 230 bin öğretmen için başöğretmenlik yolu açıldı. Bu düzenleme ile öğretmenler; öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen olmak üzere üç kariyer basamağında ilerleyecekler. Özellikle 20 yılını doldurmuş öğretmenler, doğrudan başöğretmen olma hakkına sahip olacak. Ayrıca, 10 bin TL’ye varan ek maaş imkanı da sağlanacak. Böylece, hizmet yılına göre kariyer planlaması yapılacak ve öğretmenler mesleki gelişimlerine göre yeni unvanlar alacaklar.

Kariyer basamakları sınavı kaldırıldı

Yeni kanun ile birlikte daha önce uygulamada olan kariyer basamakları sınavı kaldırıldı. Öğretmenlerin hizmet yılı esas alınarak kariyer planlamaları yapılacak. Uzman öğretmen unvanı almak için 10 yıl öğretmenlik yapmak gerekecek, uzman öğretmen olarak 10 yıl görev yapanlara ise başöğretmen unvanı verilecek.

Öğretmenlere karşı işlenen suçların cezaları arttı

Yeni düzenleme yalnızca öğretmenlerin kariyer planlamasını değil, aynı zamanda güvenliklerini de güçlendirdi. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ve özel eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlere karşı “kasten yaralama”, “tehdit”, “hakaret” gibi suçların işlenmesi hâlinde cezalar yarı oranında artırılacak. Bu suçlardan dolayı verilen hapis cezalarının ertelenmesi de mümkün olmayacak. Böylece, öğretmenlerin mesleklerini güvenle icra etmeleri sağlanacak.

TBMM'de kabul edildi! 230 bin öğretmene 10 bin TL ek maaş geliyor

Milli Eğitim Akademisi kurulacak

Yeni düzenlemede bir diğer önemli adım ise Milli Eğitim Akademisi'nin kurulması olacak. Bu akademi, eğitim kurumu müdürü veya müdür yardımcısı olarak görevlendirilecek adaylar için yönetici yetiştirme programları düzenleyecek. Adaylar, bu programlarda aldıkları yazılı ve/veya sözlü sınavlarda başarı göstererek yönetici olarak atanabilecekler. Sınavlarda 60 puan ve üzeri alan adaylar puan üstünlüğüne göre değerlendirilecek.

Sözleşmeli öğretmenlerin yer değişikliği sınırlamaları

Yeni kanun ile sözleşmeli öğretmenlerin yer değiştirme haklarına da bazı sınırlamalar getirildi. Can güvenliği ve sağlık mazeretleri haricinde, sözleşmeli öğretmenler 3 yıl süreyle başka bir yere atanamayacak. Aile birliği mazereti söz konusu olduğunda ise öğretmenin eşi, sözleşmeli öğretmenin görev yaptığı yere atanacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
12 Ekim Cumartesi Antalya'daki nöbetçi eczaneler hangileri?

12 Ekim Cumartesi Antalya'daki nöbetçi eczaneler hangileri?