İstanbul'da kırmızı etin kilosu 600 lira, antrikot ise 700 lirayı aşan fiyatlarla tüketiciyle buluşuyor. Karkas et fiyatının 380 lira olduğu bu dönemde, kuşbaşı et kilogram fiyatı ise 600 liraya kadar çıkarak alıcılarını endişelendiriyor. Artan kırmızı et fiyatları, vatandaşların beyaz et tercihlerini artırdı.
Beyaz Ette Talep Patlaması
Son dönemde beyaz ete olan talebin artmasıyla birlikte, İstanbul'da bayram tatilini geçirenler, tatilin son günlerinde kasap ve marketlerde tavuk kanat bulmakta zorlandı. Benzer bir durumun hafta sonlarında da yaşandığı belirtilirken, İstanbul Kasaplar Odası üyesi Veysel Günal, "Yaz sezonunun da yaklaşmasıyla birlikte tavuk kanat bulmak daha da zorlaşacak" uyarısında bulundu.
Yüzde 200 Zam Geldi
Tavuk etinde son 5 ayda yaşanan yüzde 200'lük zam dikkat çekerken, Günal, bayram dolayısıyla verdikleri tavuk siparişlerinin beklenenin çok altında geldiğini dile getirdi. "100 kilo kanat yerine sadece 10 kilo gönderdiler. İstanbul'un her yerine yeterli miktarda ürün sevk edilmedi. Bu da parça ürün talebinin karşılanamamasına yol açtı" diyen Günal, "Mangal sezonunun açılması ve tatil dönemi, tavuk üreticilerinde büyük bir fırsatçılığa sebep oldu" şeklinde konuştu.