Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Tavan yapan hisselere 1 ay yasak geldi!

Tavan yapan hisselere 1 ay yasak geldi!

Borsa İstanbul, Metro Yatırım Ortaklığı (MTRYO) ve Yayla Enerji (YAYLA) hisseleri hakkında yeni tedbir kararları aldı. MTRYO hisseleri için emir paketi tedbiri, YAYLA hisseleri için ise kredili işlem yasağı getirildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tavan yapan hisselere 1 ay yasak geldi!
KAYNAK: Haber Merkezi

Borsa İstanbul, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, Metro Yatırım Ortaklığı A.Ş. (MTRYO) ve Yayla Enerji Üretim Turizm ve İnşaat Ticaret A.Ş. (YAYLA) hisseleri hakkında önemli tedbirler aldığını duyurdu.

Açıklamaya göre, MTRYO hisseleri için Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında emir paketi tedbiri getirildi. Aynı zamanda, YAYLA hisseleri için kredili işlem yasağı kararı uygulamaya kondu. Bu tedbir ve yasak kararlarının 6 Eylül tarihine kadar geçerli olacağı bildirildi.

Geçici Önlemler Devam Ediyor

MTRYO hisseleri hakkında daha önce alınan brüt takas tedbiri ve kredili işlem yasağı kararı da, yeni emir paketi tedbirlerinin uygulanacağı süre boyunca devam edecek. Bu önlemler, piyasa dalgalanmalarına karşı bir güvence olarak değerlendiriliyor.

Hisselerdeki Son Durum

Borsa İstanbul’da haftanın son işlem gününde, MTRYO ve YAYLA hisseleri değer kazandı. YAYLA hisseleri yüzde 10 ile tavan seviyede değer kazanırken, MTRYO hisseleri ise yüzde 4 yakın bir değer artışı gösterdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya nöbetçi eczane 9 Ağustos Cuma

Antalya nöbetçi eczane 9 Ağustos Cuma