Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Tarım ÜFE ağustosta aylık bazda azaldı

Tarım ÜFE ağustosta aylık bazda azaldı

Ağustos ayında tarım sektöründe Üretici Fiyat Endeksi, aylık bazda düşüş kaydetti. Tarım sektöründeki fiyatların genel olarak gerilediğini gösteriyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tarım ÜFE ağustosta aylık bazda azaldı
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ağustos ayı Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE)'ni açıkladı. Buna göre, 2024 yılı Ağustos ayında Tarım-ÜFE bir önceki aya göre yüzde 1,56 azalış gösterdi. Ancak önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 17,92, önceki yılın aynı ayına göre yüzde 32,10 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 55,84 artış yaşandı.

Sektörlerde Değişimler

Tarım ve avcılık ürünleri ile ilgili hizmetlerde yüzde 1,75 azalış yaşanırken, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 5,46 azalış gözlendi. Balık ve diğer balıkçılık ürünleri ile su ürünleri için destekleyici hizmetlerde ise yüzde 9,39 artış kaydedildi.

Alt Gruplarda Değişimler

Tek yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 9,31 azalış görülürken, çok yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 6,03 artış yaşandı. Canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde ise yüzde 0,19 artış kaydedildi. En yüksek yıllık artış yüzde 150,15 ile yağlı meyveler, en yüksek aylık artış ise yüzde 110,43 ile tropikal ve subtropikal meyvelerde gerçekleşti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Eyüp Sabri Tuncer kolonyaları Amazon'da toplatılıyor! Para iadesi yapılacak

Eyüp Sabri Tuncer kolonyaları Amazon'da toplatılıyor! Para iadesi yapılacak