Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Ekonomi Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye çarpıcı hamle

Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye çarpıcı hamle

Suudi Arabistan Turizm Bakanlığı, Türkiye dahil olmak üzere altı ülkenin vatandaşları için giriş vize süreçlerini basitleştirecek yeni düzenlemeleri duyurdu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Suudi Arabistan'ın Türk vatandaşlarına tanıdığı vize kolaylığı için teşekkür ederek, "Bu, umre, hac ve diğer seyahatler için önemli bir kolaylık sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye çarpıcı hamle
MUHABİR: Süleyman Gezici

Suudi Arabistan Turizm Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, Suudi Arabistan Krallığı, ziyaret vizesi kapsamını genişleterek Türkiye dahil 6 ülkeyi içine aldı. Bu ülkeler arasında Türkiye, Panama, Saint Kitts ve Nevis, Seyşeller, Mauritius ve Tayland bulunmaktadır. Açıklamada, söz konusu ülkelerden alınacak ziyaret vizelerinin elektronik ortamda veya Suudi Arabistan'a giriş sırasında kolayca alınabileceği belirtilmiştir.

Suudi Arabistan'a ziyaret vizesi alanların umre ziyareti yapabileceği ve aynı zamanda turistik ziyaretlerde bulunabileceği ifade edilmiştir. Ancak, vizenin Suudi Arabistan'da çalışma amacını kapsamadığı vurgulanmıştır. Suudi Arabistan, 2016 yılında turizmi geliştirmek amacıyla ülkedeki tarihi ve kültürel alanları turistlere açmıştı. Ülke, petrole dayalı ekonomisini çeşitlendirmek ve 2030 yılına kadar yılda 100 milyon ziyaretçi çekerek turizm sektöründe istihdamı artırmak gibi hedeflere odaklanmaktadır.

Türkiye'nin bu vize kolaylığına dahil edilmesiyle ilgili olarak, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia'nın Türkiye'yi ziyaret etmesi ve Bakan Uraloğlu ile gerçekleştirdiği görüşmede vurguladığı üzere, elektronik vize uygulamasının Türk vatandaşlarına büyük kolaylık sağlayacağı ifade edilmiştir. Elektronik vize ile Türk vatandaşları, 5 dakikadan kısa bir süre içinde ya da Suudi Arabistan'a varışta vize alabileceklerdir. Bu vize bir yıl geçerli olacak ve 90 gün ikamet hakkı tanıyacaktır. Ayrıca, Suudi Havayolları'nın koltuk kapasitesini artırmasıyla Ankara'dan Medine ve Cidde'ye sefer sayılarının artması planlanmaktadır.

Toplantı, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlendirilmesi ve turizm ile diğer alanlara olumlu katkı sağlaması amacıyla gerçekleşmiştir. Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia, Türkiye'nin yerli otomobili Togg'u deneyimleyerek Türkiye'yi tebrik etmiş ve Togg'un Suudi Arabistan'da görmek istediklerini ifade etmiştir. Toplantı basına kapalı olarak devam etmiştir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
WhatsApp’ta yeni özellik yolda

WhatsApp’ta yeni özellik yolda