Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi SPK Durukan Şekerleme'nin halka arzını onayladı

SPK Durukan Şekerleme'nin halka arzını onayladı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Durukan Şekerleme Sanayi ve Ticaret AŞ'nin halka arz başvurusunu inceledikten sonra onayladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
SPK Durukan Şekerleme'nin halka arzını onayladı
KAYNAK: AA

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), haftalık bülteninde önemli kararlar açıkladı. Kurul, Durukan Şekerleme Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 17 liradan halka arzına onay verdi. Ayrıca, Vakıf Finansal Kiralama AŞ'nin 1,5 milyar lira, Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri TAŞ'nin 650 milyon lira ve Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin 500 milyon lira tutarındaki bedelsiz sermaye artırımı başvurularını kabul etti.

Borçlanma Araçları İhracı Onaylandı

Deniz Finansal Kiralama AŞ, Alnus Yatırım Menkul Değerler AŞ, Doğuş Otomotiv Servis ve Ticaret AŞ ve İş Faktoring AŞ'nin borçlanma araçları ihracı başvuruları SPK tarafından onaylandı. Deniz Finansal Kiralama AŞ, 4 milyar lira, Alnus Yatırım Menkul Değerler AŞ, 500 milyon lira, Doğuş Otomotiv Servis ve Ticaret AŞ, 2 milyar lira ve İş Faktoring AŞ, 11 milyar 590 milyon lira tutarında borçlanma aracı ihraç edecek.

Yeni Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

SPK, 24 Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ'nin Uranus Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nun kuruluşuna izin verdi ve katılma paylarının ihracına ilişkin ihraç belgesini onayladı.

İdari Para Cezaları ve Suç Duyuruları

Sermaye Piyasası Kurulu, PC İletişim ve Medya Hizmetleri Sanayi Ticaret AŞ'nin 28.07.2023-31.07.2023 tarihleri arasındaki işlemleriyle ilgili olarak 5 isme toplamda 6 milyon 865 bin 366 lira idari para cezası verdi. Ayrıca, 6362 sayılı kanun çerçevesinde 3 tüzel kişiye 692 bin 51 lira ceza uygulanırken, 3 internet sitesi ve 3 gerçek kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Türkiye'de kalan kişilere yönelik olarak yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı tespit edilen 38 internet sitesinin erişiminin engellenmesi için hukuki işlemler yapılması kararı alındı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’da Dolandırıcılık Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı

Antalya’da Dolandırıcılık Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı