Başkan Sert, ”Teknoloji günden güne gelişen ve hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen bir kavram. Bu kavram iş dünyasını da yakından ilgilendirmekte. Sorgulayan ve özgür düşünen her birey, yaratıcı fikir ve düşüncelerle ahlaki değerleri geliştirir. Böylelikle hem teknolojik gelişmelerin hem de toplumsal gelişimin önünü açar. Biz genç iş insanları, çağın gerekliliklerini takip edip bu yönde kararlar alıp, işletmelerimizin geleceği açısından da son derece kritik bir öneme sahip olan teknolojik gelişmeleri yakından takip etmek durumundayız” dedi.
“TOPLUMSAL SORUNLARA YÖNELİYORUZ”
“Bilim ve aklın ışığından yararlanmayan ve özgür düşünemeyen bir toplum, sadece teknolojik açıdan değil, toplumsal gelişmişlik düzeyi açısından da geride kalır” diyen Sert, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sorgulayan ve özgür düşünen her birey, yaratıcı fikir ve düşüncelerle ahlaki değerleri geliştirir. Böylelikle hem teknolojik gelişmelerin hem de toplumsal gelişimin önünü açar. Antalya Genç İş İnsanları Derneği olarak şehrimize ve ülkemize bu bakış açısıyla hizmet etmeye çalışıyoruz. Bilim ve aklın ışığından yararlanarak toplumsal sorunlara çözümler üretiyor, aynı zamanda birbirimizin gelişimine katkı koymaya gayret gösteriyoruz.”
“ŞEHRE DEĞER KATIYORUZ”
32 yıl önce aynı bakış açısı ve vizyonla kurulan derneğin bugün de, günden güne güçlenen yapısıyla, ürettiği projelerle şehrimize değer katmakta ve üyelerinin vizyonunu yansıtmaya devam ettiğini belirten Sert, “Albert Einstein bu durumu şöyle ifade ediyor; İnsanların ağzından çıkanları dinlemeyin, tüm dikkatinizi yaptıklarına verin diyor. Bizler de genç iş insanları olarak, söylediklerimizi eylemlerimize dönüştürmeye var gücümüzle çalışıyor, şehrimize örnek olmaya çaba sarf ediyoruz. Bu gücü de elbette ki üyelerimizden alıyoruz” diye konuştu.
“BİLİME YATIRIM YAPILMALI”
Sert daha sonra şöyle devam etti: “Teknolojiye ayak uydurabilmek ve dünya ile rekabet edebilmek için, adil rekabet ortamının sağlanması, bilime ve ar-geye yatırım yapılması, hukukun her türlü kişi ve kurumdan üstün olduğu, eleştiren ve sorgulayan bireylerin yetiştiği bir toplum olmanın gerekliliği, zannediyorum bugün bu salondaki herkesin kabulüdür. Bunu sağlamak içinde bize düşen; adalet karşısında eşitliği savunan, fikri ve vicdanı hür genç iş insanları olmalı, mücadeleden yorulmayan bir anlayışla yarının emanetini bugün geliştirerek gelecek nesillere devredebilmeliyiz.”
“YÜKSEK TİCARET ANLAYIŞINI HAYATA GEÇİRMELİYİZ”
Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım, ilim ve akıldır” sözlerini hatırlatan Sert, konuşmasını şöyle tamamladı: “Engellere karşı direnen, sorunlara çözümler üreten, korkusuz ve uyanık bir şekilde dünya ekonomisinde yerimizi almalıyız. Artık teknolojik gelişmeler daha hızlı ve bilgi çok hızlı yayılıp gelişiyor. Tv kullanımı 22 yılda 50 milyon kişiye ulaşırken bir video oyunu sadece 19 günde 50 milyon kişiye ulaşabiliyor. Bu gelişmeleri doğru analiz etmeli ve rekabetin giderek zorlaştığı bir dünyada katma değeri yüksek bir ticaret anlayışını hayata geçirmeliyiz.”
Nizamettin ÖZMEN