Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Sanayi üretimi aralık ayında arttı

Sanayi üretimi aralık ayında arttı

Sanayi üretimi, Aralık ayında artış kaydederken imalat sektörü endeksi özellikle dikkat çekti. Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, sanayi üretimindeki bu artışlar ekonomik büyümenin sinyallerini veriyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sanayi üretimi aralık ayında arttı
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı Aralık ayı sanayi üretim endeksini kamuoyuyla paylaştı. Yapılan açıklamalara göre, sanayi üretimi bir önceki aya kıyasla %2,4'lük bir artış gösterdi. Bu dönemde sanayinin alt sektörlerinden olan imalat sektörü endeksi ise %2,9 oranında yükseldi.

Detaylar ve Alt Sektör Analizi

Sanayi üretimi, yıllık bazda %1,6 artış kaydetti. Alt sektörler incelendiğinde, Aralık ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı dönemine göre %1,2 azalırken, imalat sanayi sektörü endeksi %2,1 artış gösterdi. Ayrıca, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi de %4,5 oranında bir artış kaydetti.

Aylık Değişimler ve Önemli Noktalar

Aralık ayına özgü verilere bakıldığında, sanayi üretimi aylık bazda %2,4 oranında bir artış gösterdiği görüldü. Madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi %0,7'lik bir azalış yaşarken, imalat sanayi sektörü endeksi %2,9 oranında bir yükseliş kaydetti. Elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü ise %0,1'lik bir azalış yaşadı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Konyaaltı Belediye Spor Kulübü, Yarı Final İçin Avantaj Elde Etti

Konyaaltı Belediye Spor Kulübü, Yarı Final İçin Avantaj Elde Etti