Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Ekonomi Samsun'da Fındık Hasadı Başladı: Bu Yıl 114 Bin Ton Rekolte Bekleniyor

Samsun'da Fındık Hasadı Başladı: Bu Yıl 114 Bin Ton Rekolte Bekleniyor

Samsun'un Çarşamba Ovası'nda, protokolün katılımıyla 2024 yılı fındık hasadı resmen başladı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün düzenlediği etkinlikte, bu yıl Samsun'da yaklaşık 114 bin ton fındık rekoltesi beklendiği açıklandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Samsun'da Fındık Hasadı Başladı: Bu Yıl 114 Bin Ton Rekolte Bekleniyor
KAYNAK: İHA

Samsun'un verimli topraklarına sahip Çarşamba Ovası'nda, fındık hasadı protokol üyelerinin katılımıyla başladı. Yukarı Kavacık Mahallesi'nde gerçekleştirilen bu önemli etkinlikte, Çarşamba Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam başta olmak üzere birçok yerel yönetici ve çiftçi yer aldı. Samsun'da bu yıl için 114 bin ton fındık rekoltesi beklentisi ise büyük bir heyecan yarattı.

Fındık Rekoltesinde Yüksek Beklenti

Etkinlikte bir konuşma yapan Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, bu yıl 1 milyon 240 bin dekar alanda gerçekleştirilen fındık üretiminden 114 bin tonun üzerinde bir rekolte beklediklerini açıkladı. Sağlam, "Bu sezon, Ordu ilinden sonra Türkiye genelinde en yüksek rekolteye sahip il olmayı hedefliyoruz" diyerek Samsun'un fındık üretimindeki önemini vurguladı.

Kokarca İle Mücadelede Kararlılık

Fındık üreticilerinin en büyük düşmanlarından biri olan Kahverengi Kokarca zararlısına karşı bu yıl da mücadele kararlılıkla devam ediyor. Sağlam, zararlıya karşı alınan tedbirler hakkında, "Geçen yıla göre bu yıl kokarca popülasyonunda bir düşüş gözlemlense de, hasat sonrası mücadeleye aralıksız devam edeceğiz. Çiftçilerimizin de bize destek olarak bu süreçte tavsiyelerimize uymalarını rica ediyoruz" dedi.

Fındıkta File Sistemi

Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde, Samsun’da birçok çiftçi fındık bahçelerinde file sistemi kullanmaya başladı. Sağlam, bu sistemin işçi maliyetlerini düşürdüğünü belirterek, "File sistemi, hasadı kolaylaştırıyor ve maliyetleri azaltıyor. Çiftçilerimiz, il ve ilçe müdürlüklerine başvurarak bu sistemden faydalanabilirler" diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
En popüler Apple Watch modeli belli oldu

En popüler Apple Watch modeli belli oldu