Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Resmi Gazete'de yayımlandı! 5 Türk Lirası madeni para resmen tedavüle verildi! Darphane 100 milyon adet bastı

Resmi Gazete'de yayımlandı! 5 Türk Lirası madeni para resmen tedavüle verildi! Darphane 100 milyon adet bastı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, son günlerde duyurduğu Cumhuriyet'in 100. yılına özel anma programları kapsamında, 100 milyon adet 5 TL değerindeki madeni hatıra paranın basımına yönelik bir karar alarak bunu Resmi Gazete'de ilan etti. Üretilen bu özel madeni 5 Türk Lirası, resmi olarak tedavüle sunuldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Resmi Gazete'de yayımlandı! 5 Türk Lirası madeni para resmen tedavüle verildi! Darphane 100 milyon adet bastı
MUHABİR: NİHAT SARAÇ

Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhuriyetin 100. yılını anmak adına özel olarak basılan 5 TL değerindeki madeni hatıra paraların çıkarılmasına dair bir tebliği Resmi Gazete'de yayımladı. Bu önemli kararla, 28 Mayıs 1970 tarihli ve 1264 sayılı Madeni Ufaklık ve Hatıra Para Bastırılması Hakkında Kanun çerçevesinde, bakanlığa bağlı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından Cumhuriyetin 100. yılı şerefine 100 milyon adetle sınırlı 5 TL değerindeki madeni hatıra paraların basıldığı ve tedavüle verildiği bildirildi.

640xauto-20

"TÜRKİYE YÜZYILI" Logosu İle Özel Bir Tasarım

Bu özel hatıra paranın iç göbeğinde "Türkiye Yüzyılı" logosu kullanıldı. Logonun estetik bir şekilde yerleştirildiği paranın iç kısmında "5" ibaresi üstte, "Türk Lirası" ibaresi ise altta yer alıyor.

Selçuklu Yıldızı Motifi ve Güvenlik Unsuru

Paranın dış halkasında ise sekiz köşeli "Selçuklu yıldızı" motifi ve bu motifi çevreleyen derinlik kazandıran dış hatlar bulunuyor. Selçuklu yıldızının solunda "TL simgesi", sağında ise "TC" sembolleri, paranın güvenlik unsurları olarak yer aldı. Alt kısımda ise basım yılı olan "2023" tarihi belirgin bir şekilde görülebiliyor.

Detaylara Hakim Tasarım ve Teknik Özellikler

Paranın ağırlığı 8,25 gram, çapı ise 28,15 milimetre olarak özenle belirlendi. Ay ve yıldız motifleri, dış halka ve göbeğin kesiştiği noktaya dikkat çekici bir şekilde yerleştirildi.

Bu özel hatıra paranın piyasaya sürülmesi, Türkiye'nin tarihinde önemli bir kilometre taşı olarak kaydedilirken, tasarımındaki detaylar ve güvenlik unsurlarıyla da dikkat çekiyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına özel olarak üretilen bu hatıra paralar, tarihseverler ve koleksiyonerler arasında büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İlk kez bölgede yetiştirdi talebe yetişemiyor

İlk kez bölgede yetiştirdi talebe yetişemiyor