Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Rekor faizle çalışmadan 18 bin TL garantili kazanç

Rekor faizle çalışmadan 18 bin TL garantili kazanç

Rekor mevduat faiziyle milyonlarca vatandaşın yüzü gülüyor. Bu miktarı yatıranlar aylık 18 bin TL kazanacak. Detaylar haberde.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Rekor faizle çalışmadan 18 bin TL garantili kazanç

Yatırım yapmak isteyen ve nakit birikimi olan bireyler, mevduat faiz oranlarını yakından takip ediyorlar. Merkez Bankası'nın bu hafta açıklayacağı faiz kararı öncesinde bankaların faiz oranlarında yeni hamleler yapması bekleniyor. Bazı bankalar şimdiden faiz getirilerini yükseltmeye başladılar.

Yatırımcılar Enflasyona Karşı Güvende Olmak İstiyor

Paralarının enflasyona yenik düşmesini istemeyen vatandaşlar, yatırım araçlarının getirilerini araştırıyorlar. Dolar ve altına olan talebi frenlemek için mevduat faizlerinde daha fazla yükseliş bekleniyor. Peki, mevduat faiz oranları ne kadar daha yükselebilir?

Bankalar Yıl Sonuna Doğru Faiz Oranlarını Artırıyor

Bankalar, yıl sonuna doğru faiz oranlarını artırma eğilimindeler. Mevduat faiz oranları neredeyse yüzde 50'lere kadar yükseldi. Özellikle 92 günlük vadeli hesaplarda faiz oranları daha da artış gösteriyor. Örneğin, 500 bin lira tutarındaki bir mevduatın getirisi aylık veya üç aylık dönemlerde değişkenlik gösteriyor.

Uzmanlar: "Gözler 23 Kasım'a Çevrildi"

Uzmanlar, "Gözler 23 Kasım'a çevrildi" diyerek Merkez Bankası'nın faiz artışlarının devam edeceğini ve yıl sonuna kadar bankalarda artışların süreceğini öngörüyorlar. Hatta 2024'e doğru mevduat faizlerinde rekor düzeyde artışlar bekleniyor.

TL Mevduat Hesaplarındaki Artış Dikkat Çekiyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun verilerine göre, Türk Lirası mevduat hesaplarının payı %38,5'e kadar yükseldi. Bu, son altı ayın en yüksek seviyesi olarak kayda geçti.

Örnek Faiz Getirisi Hesaplama

500 bin liranın yüzde 45 faiz oranı ile aylık getirisi 18.739,73 TL. 500 bin liranın yüzde 45 faiz oranı ile 3 aylık faiz getirisi ise 53.876,71 TL.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da Liseli Kıza Sınıfta Şiddet!

Antalya'da Liseli Kıza Sınıfta Şiddet!