Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Ramazan Bayramı’nda kartlı ödemeler 95 milyar TL’ye dayandı

Ramazan Bayramı’nda kartlı ödemeler 95 milyar TL’ye dayandı

Ramazan Bayramı'nda kartlı ödemelerde büyük bir artış yaşandı. Özellikle Arife gününde yapılan 37 milyar TL'lik ödeme dikkat çekti. Konaklama sektörü, en büyük artışı gösteren sektör oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ramazan Bayramı’nda kartlı ödemeler 95 milyar TL’ye dayandı
KAYNAK: İHA

Ramazan Bayramı ve Arife günü boyunca gerçekleştirilen kartlı ödemeler, toplamda 94,1 milyar TL'ye yaklaştı. Özellikle Arife gününde yapılan 37 milyar TL'lik kartlı ödemeler dikkat çekti. Bu tutar, bayramın ilk günündeki harcamaların önemli bir kısmını oluşturdu.

Sektörel Dağılıma Bakıldığında

Kartlı ödemelerde en fazla harcama yapılan sektörler incelendiğinde, market sektörü toplam kartlı ödemelerin yüzde 20'sini oluşturuyor. Onu, giyim sektörü yüzde 14 ile takip ederken, yemek sektörü yüzde 11, akaryakıt istasyonları sektörü yüzde 10 ve çeşitli gıda sektörü ise yüzde 8'lik bir paya sahiptir.

En Büyük Artış Konaklama Sektöründe

BKM'nin verilerine göre, Ramazan Bayramı'nda kartlı ödemelerde geçen yıla göre en büyük artış yüzde 151 ile konaklama sektöründe yaşandı. Konaklama sektörünü, yüzde 140 artışla seyahat acenteleri ve yüzde 135 artışla kuyumcular sektörü takip etti. Ayrıca, yüzde 132 artışla akaryakıt istasyonları sektörü ve yüzde 122 artışla müteahhit işleri sektörü, geçen yıla göre en fazla artış gösteren diğer sektörler arasında yer aldı.

İlk Günde 15 Milyar TL'lik Kartlı Ödeme

Bayramın ilk gününde 15 milyar TL'lik kartlı ödeme gerçekleştirildi. Geri kalan günlerde ise toplamda 42,1 milyar TL'lik bir ödeme yapıldı. Arife günü, en fazla kartlı işlemin gerçekleştiği saat aralığı 16.00-17.00 iken, en yoğun işlem yapılan dakika 16:51 olarak belirlendi.

Yurtiçi ve Yurtdışı Dağılımı

Yaklaşık 94,1 milyar TL'lik kartlı ödemelerin yurtiçi ve yurtdışı dağılımı incelendiğinde, bu tutarın 7,1 milyar TL'sinin yurtdışında, 87 milyar TL'sinin ise yurtiçinde yapıldığı görüldü. Geçen yıl ise Ramazan Bayramı'nda yapılan kartlı ödemelerin 2,9 milyar TL'si yurtdışında, 44,3 milyar TL'si ise yurtiçinde gerçekleşmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay'da depremzedelere çifte mağduriyet! Bir gecede işsiz bırakıldılar

Hatay'da depremzedelere çifte mağduriyet! Bir gecede işsiz bırakıldılar