Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Pirinç Fiyatları Rekor Seviyede!

Pirinç Fiyatları Rekor Seviyede!

Pirinç fiyatları son 15 yılın en yüksek seviyesine ulaşarak ciddi bir artış gösterdi. Olumsuz hava koşulları ve Brezilya'daki sel felaketleri gibi faktörler, pirinç piyasasını etkileyerek fiyatların yükselmesine neden oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Pirinç Fiyatları Rekor Seviyede!
KAYNAK: Haber Merkezi

Pirinç fiyatları, olumsuz hava koşullarının etkisiyle 15 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Asya piyasasında yüzde 5 oranında bir artış gösteren Tayland beyaz pirinç fiyatları, Nisan ayının başından bu yana ton başına 649 dolara yükseldi, bu da 71 dolarlık bir artışa denk geliyor.

Olumsuz hava koşulları, pirinç piyasasını bir kez daha sarsarak 15 yılın en yüksek seviyelerine çıkmasına neden oldu. Önde gelen pirinç tedarikçisi Hindistan'ın geçen yıl uyguladığı kapsamlı ihracat kısıtlamaları ve El Niño'dan kaynaklanan kurak hava koşulları, pirinç tedarikini olumsuz etkilemişti. Şimdi ise Brezilya'nın güneyinde meydana gelen yıkıcı sel felaketleri, pirinç ticaretini engelledi.

Pirinç fiyatlarındaki artış enflasyonu nasıl etkileyecek?

Pirinç, Asya ve Afrika'daki milyarlarca insanın beslenmesi için hayati önem taşıyor ve maliyetlerdeki yeni artış, enflasyonist baskıları artırabilir. Fitch Solutions'ın BMI birimindeki Emtia Analisti Charles Hart'a göre, Brezilya'daki şiddetli sel, fiyatlardaki son yükselişe neden oldu. Brezilya'nın pirinç üretiminin yüzde 70'ini oluşturan Rio Grande do Sul eyaletinin önümüzdeki birkaç hafta boyunca etkilenmesi bekleniyor. Bu durum, yerli üretim hacmi ve nihai ihraç edilebilir fazlalık konusunda önemli endişelere yol açıyor. Öte yandan, ABD Tarım Bakanlığı'nın verilerine göre, Brezilya dünyanın dokuzuncu en büyük pirinç ihracatçısı konumunda.

Piyasada Pirinç Gelişmeleri 

Londra'daki Uluslararası Tahıl Konseyi Emtia Piyasası Analisti Peter Clubb, Güneydoğu Asya'ya yeni mahsul arzındaki yavaşlamanın da fiyatları artırdığını belirtti. Clubb'a göre, bu durum, piyasada daha fazla fiyat artışına neden olabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aile Hekimleri Artık Raporlu Kronik Hepatit B ve D, Diyabet ve Kardiyoloji İlaçlarını Yazabilecek

Aile Hekimleri Artık Raporlu Kronik Hepatit B ve D, Diyabet ve Kardiyoloji İlaçlarını Yazabilecek