Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Petrol fiyatları arttı: Küresel gerginlikler fiyatları etkiliyor

Petrol fiyatları arttı: Küresel gerginlikler fiyatları etkiliyor

Petrol fiyatları, Orta Doğu ve Kızıldeniz'deki gerginliklerin etkisiyle yükseliyor. Piyasa oyuncuları, ABD'de açıklanacak enflasyon verileri ve OPEC'in petrol piyasası raporunu bekliyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Petrol fiyatları arttı: Küresel gerginlikler fiyatları etkiliyor
KAYNAK: Haber Merkezi

Bugün saat 09.28'de uluslararası piyasalarda Brent petrolün varili, kapanışa göre %0,35 artarak 82,50 dolara yükseldi. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 78,12 dolardan alıcı buldu.

Gerginlikler Fiyatları Etkiliyor

Dün, 82,74 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 82,21 dolar seviyesinde tamamladı. Orta Doğu ve Kızıldeniz'deki gerginlikler, fiyatlardaki artışta etkili oldu. Bölgedeki çatışmalar, küresel petrol rezervlerinin çoğunun bulunduğu yerde devam ediyor ve bu da küresel petrol arzının sekteye uğramasına neden olabilecek endişeleri artırıyor.

petrol-1

Piyasa Beklentileri

Piyasa oyuncuları, bugün ABD'de açıklanacak enflasyon verilerini ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) aylık petrol piyasası raporunu bekliyor. ABD enflasyon raporu, ABD Merkez Bankası'nın faiz oranlarını etkileyebilir ve faiz indirimlerinin zamanlamasını belirlemeye yardımcı olabilir. OPEC raporunda yer alacak küresel üretim ve talep verilerinin de fiyatlar üzerinde etkili olması bekleniyor. Brent petrolde teknik olarak 83,76 ile 84,78 dolar aralığının direnç, 81,46 ile 80,44 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alanya’da Sulama Kanalında Son: Yaşlı Kadın Hayatını Kaybetti

Alanya’da Sulama Kanalında Son: Yaşlı Kadın Hayatını Kaybetti