Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Ekonomi Pamuk İşçilerinin Bir Günlük Yevmiyesi Belli Oldu!

Pamuk İşçilerinin Bir Günlük Yevmiyesi Belli Oldu!

Mevsimlik işçiler, tarım ürünlerinin toplanmasında alacakları yevmiyeleri merak ederken, 2024 yılı pamuk toplama ücretleri açıklandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Pamuk İşçilerinin Bir Günlük Yevmiyesi Belli Oldu!
KAYNAK: İHA

Tarım sektörünün önde gelen kentlerinden biri olan Aydın’da, 2024 yılı için pamuk toplama ücretleri netlik kazandı. Aydın’ın Efeler, İncirliova, Germencik ve Koçarlı ilçelerindeki ziraat odası başkanlarının katıldığı toplantıda, pamuk toplama ücretinin dekara 1.250 TL olarak belirlendiği duyuruldu.

Geçen Yılın Ücretleriyle Karşılaştırma

Geçtiğimiz yıl pamuk toplama ücreti dekara 950 TL olarak belirlenmişti. Bu yıl ise, bu ücret 1.250 TL’ye çıkarıldı. Bu artış, tarım işçilerinin ve pamuk üreticilerinin yaşam standartlarını etkileyebilir.

Pamuk İşçisinin Bir Günlük Yevmiyesi Belli Oldu

Tavsiye Niteliğinde Bir Ücret

Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, bu ücretlerin tavsiye niteliğinde olduğunu ve bağlayıcı olmadığını belirtti. Ancak, genellikle tavsiye edilen bu fiyatlara uyulduğunu da ekledi. Bu durum, ziraat odalarının önerdiği fiyatların sektör tarafından genellikle kabul gördüğünü gösteriyor.

Üreticiler ve Toplama Makinesi Sahipleri İçin Duyuru

Efeler Ziraat Odası’ndan yapılan açıklamada, Efeler, Germencik, İncirliova ve Koçarlı ziraat odası başkanlarının katıldığı toplantının ardından 2024 yılı pamuk toplama ücretinin belirlenmiş olduğu belirtildi. Açıklamada, pamuk üreticileri ve pamuk toplama makinesi sahiplerine yeni ücretlerin hayırlı olması dileği iletildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gloria Cup 2024 Basketbol Turnuvası Antalya’da Başlıyor

Gloria Cup 2024 Basketbol Turnuvası Antalya’da Başlıyor