Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Özel üniversite ücretlerinde şok artış: Fiyatlar iki katına çıktı

Özel üniversite ücretlerinde şok artış: Fiyatlar iki katına çıktı

2024-2025 akademik yılı için özel üniversite ücretlerinde yaşanan iki katına varan artış, veliler ve öğrenciler arasında büyük bir şaşkınlık yarattı. YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından, üniversite tercihleri için son günlere girilirken, özel üniversitelerin yüksek fiyatları dikkat çekiyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Özel üniversite ücretlerinde şok artış: Fiyatlar iki katına çıktı
KAYNAK: Haber Merkezi

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler ve aileler, üniversite tercih sürecine odaklanmış durumda. Tercih dönemi 25 Temmuz'da başlayıp 2 Ağustos'a kadar devam edecek. Ancak, bu süreçte dikkat çeken en önemli gelişme, özel üniversitelerin 2024-2025 akademik yılı için belirlediği eğitim ücretlerinin geçtiğimiz yılın iki katına çıkması oldu.

Özel Üniversitelerin Yıllık Ücretleri 1 Milyon Lirayı Aştı

Özel üniversitelerin eğitim ücretleri 2024-2025 akademik yılı için büyük bir artış gösterdi. Geçen yıl 510 bin lira olan Sabancı Üniversitesi'nin yıllık ücreti, bu yıl 1 milyon 100 bin liraya yükseldi. Koç Üniversitesi'nin 2023'teki 530 bin liralık ücreti ise, KDV dahil 1 milyon 75 bin lira olarak belirlendi. Koç Üniversitesi'nin yarı burslu Tıp Fakültesi'nin ücreti ise 800 bin lira oldu. Bilkent Üniversitesi de geçen yıl 310 bin lira olan eğitim ücretini 620 bin lira olarak açıkladı.

Taksitli Ödemelerde Daha Yüksek Fatura

Özel üniversitelerde eğitim ücretlerinin taksitle ödenmesi durumunda toplam maliyetler daha da artıyor. Koç Üniversitesi'nin yaptığı duyuruda, güz dönemi ödemesi yapılması durumunda bahar dönemi için KDV dahil 618.500 TL talep edileceği belirtildi. İki taksitte ödemek isteyen öğrenciler için toplam ücret ise 1 milyon 156 bin lira olacak.

Yurt ve Yemek Hariç Özel Üniversite Tarifesi

  • Başkent Üniversitesi: Tıp ve Diş Hekimliği fakültelerinin eğitim ücretleri geçen yıla göre 2.3 katına çıkarak 820 bin liraya yükseldi. Mühendislik fakültesi eğitim ücreti 615 bin lira, eczacılık fakültesi ise KDV dahil 710 bin lira olarak belirlendi. Önlisans ve lisans programlarının eğitim ücretleri bahar yarıyılında yeniden değerlendirilecek.
  • Okan Üniversitesi: Pilotaj eğitimi geçen yıl KDV hariç 232 bin lira düzeyindeydi. Yeni ücretler açıklanmamış olmakla birlikte, uçuş eğitimi dahil olmadan bu ücretin yıllık yaklaşık 15 bin Euro olduğu belirtiliyor.
  • Konya Karatay Üniversitesi: Pilotaj eğitimi ücreti bu yıl 400 bin lira oldu. Uçuş eğitimleri bu ücrete dahil değil ve yıllık yaklaşık 59 bin 500 Euro (yaklaşık 2.1 milyon lira) olarak belirlenmiş durumda. Tam burslu öğrenciler için uçuş eğitimi ücreti alınmıyor.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muğla'da emeklilere aylık 2 bin TL destek

Muğla'da emeklilere aylık 2 bin TL destek